Borstvoedingsproducten


In sommige gevallen is het nodig om een borstvoedingshulpmiddel te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een borstkolf of tepelhoedje zijn. Verloskundigenpraktijk Morgenland heeft deze middelen in huis en bij de hand tijdens kraamvisites. Indien gewenst is om van één van de hulpmiddelen gebruik te maken kan hiervoor contact op worden genomen met de verloskundige.

Een overzicht van de producten zijn die verloskundigenpraktijk Morgenland aanbied.

Tepelhoedjes medela maat S, M, L

Een tepelhoedje, bestaande uit siliconen, heeft een tepelvormige vorm zodat deze gemakkelijk over de tepel geschoven kan worden. In verschillende situaties kan een tepelhoedje uitkomst bieden. Bijvoorbeeld als een kindje te vroeg geboren is of als de moeder vlakke/ingetrokken tepels heeft. Het tepelhoedje van MEDELA heeft een uitsparing zodat het neusje vrijkomt tijdens het drinken aan de borst. Het tepelhoedje is in verschillende maten te verkrijgen, namelijk S, M en L.

€ 9,50

MEDELA purelan tepelzalf

Als er sprake is van een wondje/kloofje op de tepel dan is het prettig om zalf te gebruiken. Tepelzalf op basis van lanoline (wolvet) is hiervoor het meest geschikt. Purelan zalf is 100% natuurlijk. Na het voeden kan dit op de tepel(s) worden aangebracht. Indien er bij de volgende voeding nog wat zalf aanwezig is, hoeft dit niet te worden verwijderd. Ook kan de zalf gebruikt worden om andere droge plekken op de huid of lippen te hydrateren. Purelan tepelzalf wordt geleverd in een tube van 37 gr.

€ 9,50

Multi-Mam compressen

Multi-Mam kompressen ondersteunen bij gevoeligheid of beschadiging van de tepel. Het kompres bevat een bio-actieve gel de pijn verzacht en het herstel van de tepel versneld. Elk kompres is apart verpakt in een sachet. Een doosje bevat 12 sachets.

€ 9,95

Huurkolf ARDO carum

De professionele huurkolf van ARDO is geschikt voor he zowel enkel- als dubbelzijdig kolven. De kolf beschikt over een twee-fasen systeem. In de eerste fase, ookwel stimulatiemodus, wordt het toeschietreflex gestimuleerd. Zodra de melk is toegeschoten gaat de kolf over in de afkolfmodus. In beide fases is het zuigritme en de kracht apart van elkaar in te stellen. 

Voor het huren van de carum ARDO kolf vraag ik borg van € 100,-. Na het inleveren van de kolf wordt dit bedrag verrekend met de gemaakte kosten en zal het restbedrag geretourneerd worden. De huur van de kolf betreft € 2,50 per dag. Per week bedraagt de huur € 15,- en per maand € 50,-. Voor het gebruiken van de kolf is het nodig om een (dubbelzijdige) afkolfset aan te schaffen. De afkolfset bestaat uit het gedeelte wat op de borst geplaatst wordt (schelp, flesje, slangetje etc.) en bedraagt € 34,50. Het is niet mogelijk om deze professionele huurkolf per post te verzenden. Als je gebruikt wilt maken van deze kolf, kan in overleg een afspraak gemaakt worden.

Elektrische kolf ARDO calypso

dubbelzijdig

De ARDO calypso is een dubbelzijdige elektrische kolf. Bij dubbelzijdig kolven worden beide borsten tegelijk gekolft. Dit zorgt voor tijdbesparing, wat prettig kan zijn als je als vrouw weer aan het werk gaat. De ARDO calypso is een kolf die weinig geluid maakt. De kolf is zowel op netstroom als op batterijen te gebruiken. De ARDO calypso bestaat uit:

  • één motorblokunit
  • één dubbelzijdige afkolfset
  • één adapter
  • één dubbele flessenhouder die achterop het motorblokunit bevestigd kan worden

€ 159,-

Elektrische kolf ARDO

Calypso to go

De ARDO calypso kolf is zowel enkel- als dubbelzijdig te gebruiken. De kolf beschikt een adapter maar is ook op batterijen te gebruiken. Daarnaast zijn bij deze set verschillende maten borstschilden meegeleverd zodat je kan uitproberen welke maat bij jou past. De zes flessen maakt het makkelijk om borstvoeding te bewaren. De borstvoedingstas bestaat uit meerdere praktische vakken. Er zijn twee extra bewaarhoesjes meegeleverd om de motorunit en afkolfset in te bewaren. Daarnaast is de koeltas inclusief koelelementen. Als extra is er nog de mogelijkheid om de calypso om te bouwen naar een handkolf en kan de ARDO Amaryll kolf gecreërd worden. 

€ 249,-

Elektrische kolf Medela freestyle

dubbelzijdig

De MEDELA freestyle kolf is een dubbelzijdige elektrische kolf. Deze kolf beschikt over het twee-fasen systeem, een toeschietmodus en afkolfmodus. De geheugenfunctie van de kolf zorgt ervoor dat je instellingen worden onthouden. De kolf bevat een oplaadbare accu en is klein van formaat. Bij de MEDELA freestyle kolf zit standaard een: 

  • één motorunit, met oplaadbare accu (maximaal 3 uur)
  • één apater 
  • één dubbelzijdige afkolfset
  • schoudertas
  • koeltas inclusief vier flesjes en koelelementen

€ 299,-

Moedermelkbewaarzakjes

ARDO Easy Freeze

Easy Freeze ARDO bewaarzakjes zijn ideaal om afgekolfde moedermelk in te bewaren. De bewaarzakjes bevatten een warmte-indicator om aan te geven wanneer de melk warm is. Een doosje bewaarzakjes bestaat uit 20 bewaarzakjes, waar 180 ml moedermelk in bewaard kan worden. 

 € 14,00

Moedermelkbewaarzakjes

MEDELA Pump&Save

In een moedermelk bewaarzakje is melk gemakkelijk in de koelkast of vriezer te bewaren. De zakjes nemen weinig ruimte in en zijn te coderen met naam en datum. Bij het gebruiken van een medela kolf kan een Medela bewaarzakje ook direct onder de kolf bevestigd worden.

€ 15,50

Bewaarflesjes

ARDO Bottle Set

Deze afsluitbare bewaarflessen, bestaand uit BPA-vrij materiaal zijn praktisch voor het afkolven en hygiënisch bewaren van moedermelk. De Bottle Set is verpakt per 3 flessen met een inhoud van 150 ml. 

€ 11,00

Het laatste nieuws


Uitbreiding op gebied van borstvoeding door verloskundige én borstvoedingscoach Rosemiek Harrewijn

De verloskundigen van praktijk Morgenland uit Dronten vinden begeleiding bi...

Lees meer

Verloskundige Floor Pol nu ook certificeert draagconsulent voor het dragen van de baby

Het dragen van de baby met behulp van een draagdoek of -zak is een bijzonde...

Lees meer
baby-buik-pop

Uit de praktijk

Verloskundige Daniëlle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten verte...

Lees meer