• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: ‘Doorgeefkast’ voor zwangerschaps- en babyartikelen bij Morgenland

‘Doorgeefkast’ voor zwangerschaps- en babyartikelen bij Morgenland

Het team van verloskundigenpraktijk Morgenland heeft een speciale ‘Doorgeefkast’ gerealiseerd voor gezinnen die moeite hebben een complete babyuitzet bij elkaar te krijgen. Verloskundige Rolande Kempenaar verteld dat zodra er een baby op komst is er een hoop spullen nodig zijn.

‘Wij zien in de praktijk dat het voor sommige gezinnen moeilijk is om zelf al deze spullen bij elkaar te krijgen’, zegt Rolande. Via de ‘Doorgeefkast’ worden gratis spullen verstrekt, zoals zwangerschapskleding, babykleding maat 50-56-62, omslagdoeken en slaapzakjes.

Verloskundige Daniëlle Wesseling benoemd dat hulpmiddelen zoals een bekkenband, metalen kruiken, inbakerdoeken of draagzakken ook in de kast te vinden zijn. Ook hydrofiel doeken, beddengoed voor een wiegje/ledikant, luiers, billendoekjes en flessen (in originele verpakking) worden verstrekt. Er is in de kast zelfs plek voor een Maxicosi, babybadje/Tummytub en kraampakketten.

De kast wordt gevuld met behulp van donaties van spullen. ‘Tot nu toe zijn er al veel spullen gebracht en is er een gevulde kast te vinden in onze wachtruimte’, verteld Daniëlle enthousiast. Daniëlle benoemd dat de kast er is voor alle gezinnen uit Dronten en omgeving en het niet nodig is begeleiding te krijgen van praktijk Morgenland.

Daniëlle geeft aan dat de wachtruimte een rustige ruimte is waar mensen discreet spullen uit de kast kunnen pakken. De ‘Doorgeefkast’ is te vinden aan De Helling 15 in Dronten en is geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12 uur, dan kunnen er spullen uit te kast worden gehaald of gebracht.

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer