Kinderwens


Om zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te beginnen houdt Verloskundigenpraktijk Morgenland een speciaal kinderwensspreekuur. Het krijgen van een kind is vaak een bewuste keuze. De meeste stellen, zo’n 80-90%, zijn binnen een jaar zwanger. Soms kan dit ook langer duren.

Bij een afspraak op het kinderwensspreekuur komen verschillende aspecten aan bod zoals de duur van de kinderwens en voorlichting over vruchtbaarheid. Het gebruik van foliumzuur wordt toegelicht en de bloeddruk wordt gemeten. Daarnaast wordt gevraagd naar de verdere gezondheid en komen onderwerpen zoals leefstijl, voedingsadviezen, werkomgeving en medicijngebruik aan bod. De medische geschiedenis wordt uitgevraagd, waarbij ook wordt gekeken naar mogelijk erfelijke factoren binnen de familie. Als laatst wordt gesproken over de mogelijkheid van echo’s en onderzoek bij het tot stand komen van een zwangerschap.

Kinderen krijgen een goede start begint voor de zwangerschap 2011.pdfEen afspraak op het kinderwensspreekuur duurt zo’n 45 a 60 minuten. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een verwijzing naar de huisarts of de gynaecoloog plaats vindt. Meer informatie over kinderwens is te lezen in de brochure ‘Een goede start begint voor de zwangerschap’.

Het laatste nieuws


Op alles voorbereid

Uit de praktijk

Verloskundige Daniëlle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten verte...

Lees meer

Verloskundige Truus Strijker komt team versterken tijdens zwangerschap van verloskundige Daniëlle Wesseling

Verloskundige Daniëlle Wesseling is samen met haar man in blijde verwachti...

Lees meer
Op alles voorbereid

Uit de praktijk

Verloskundige Daniëlle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten verte...

Lees meer