Kinderwens


Om zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te beginnen houdt Verloskundigenpraktijk Morgenland een speciaal kinderwensspreekuur. Het krijgen van een kind is vaak een bewuste keuze. De meeste stellen, zo’n 80-90%, zijn binnen een jaar zwanger. Soms kan dit ook langer duren.

Bij een afspraak op het kinderwensspreekuur komen verschillende aspecten aan bod zoals de duur van de kinderwens en voorlichting over vruchtbaarheid. Het gebruik van foliumzuur wordt toegelicht en de bloeddruk wordt gemeten. Daarnaast wordt gevraagd naar de verdere gezondheid en komen onderwerpen zoals leefstijl, voedingsadviezen, werkomgeving en medicijngebruik aan bod. De medische geschiedenis wordt uitgevraagd, waarbij ook wordt gekeken naar mogelijk erfelijke factoren binnen de familie. Als laatst wordt gesproken over de mogelijkheid van echo’s en onderzoek bij het tot stand komen van een zwangerschap.

Kinderen krijgen een goede start begint voor de zwangerschap 2011.pdfEen afspraak op het kinderwensspreekuur duurt zo’n 45 a 60 minuten. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een verwijzing naar de huisarts of de gynaecoloog plaats vindt. Meer informatie over kinderwens is te lezen in de brochure ‘Een goede start begint voor de zwangerschap’.

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertel...

Lees meer
Jiska

Nieuw teamlid bij Morgenland

Verloskundige Jiska Schoemaker komt het team verloskundigen van verloskundi...

Lees meer
Floor-in-actie

Verloskundige Floor Pol gaat nieuwe uitdaging aan

Verloskundige Floor Pol gaat vanaf februari 2020 een nieuwe uitdaging aan ...

Lees meer