• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Normaal

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om je baby te dragen met een draagdoek of – zak. Ondertussen kan ik als verloskundige, draagdoekconsult én moeder ook zeggen dat ik fan ben. Ik zou niet weten hoe ik de krampentijd met mijn baby zou zijn doorgekomen zonder draagdoek. Een ideaal middel om je kind een geborgen gevoel te geven en te troosten.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat kinderen die regelmatig gedragen worden minder huilen en een betere hechting met hun ouder hebben. Dat zijn nog eens fijne voordelen naast het feit dat dragen enorm praktisch is omdat je je handen vrij hebt om iets anders te doen. Rustig je boterhammetje smeren bijvoorbeeld.

Als draagconsulent leer ik (aanstaande) ouders zowel welke soorten draagdoeken en – zakken er zijn als hoe je deze veilig kunt gebruiken. In een één op één consult oefen ik dan eerst met ouders met een oefen-draagpop, met een levensecht gewicht. Zodra ouders de knooptechniek onder de knie hebben gaat hun eigen baby in de draagdoek.

Baby’s kunnen vanaf de eerste week na de geboorte tot één jaar of langer gedragen worden, afhankelijk van wat voor de ouders wenselijk is.  Mocht het ‘dragen’ nu ver van je bed staan en heb je dit altijd al eens willen uitproberen? Kom dan langs bij de Mama Bebe activiteiten in De Meerpaal op zaterdagmiddag 13 augustus.

Hier organiseer ik draagworkshops (met draagpoppen) in kleine groepen. Het volgen van deze gratis workshop is ook ideaal als je zwanger bent of net een (klein-)kind hebt gekregen. Opgeven voor een workshop is nodig en kan door te mail naar info@vpmorgenland.nl. Ik zie je op de Meerpaaldagen, voor een Drontenaar ook de normaalste zaak van de wereld toch?

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Augustus

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer