• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Het moment

Verloskundige Daniëlle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

De meeste vrouwen krijgen hun baby tussen 37 en 42 weken zwangerschap. De uitgerekende datum, wat bij precies 40 weken ligt, stellen we in het 1e trimester vast. En dan is het voor ouders na negen maanden zwangerschap afwachten wanneer de baby zich gaat aandienen.

In sommige gevallen is het voor ouders direct duidelijk en twijfelen ze geen moment om de verloskundige of het ziekenhuis te bellen. In andere gevallen is het voor (aanstaande ouders) niet altijd even duidelijk wanneer de baby zich aandient. We proberen ouders hier zo goed mogelijk op voor te bereiden door middel van voorlichting tijdens het spreekuur. Maar ook tijdens de voorlichtingsavond over de bevalling en door het opstellen van een geboorteplan. In de praktijk gebeurt het weleens dat we meerdere keren bij ouders zijn langs geweest voordat de bevalling echt begint. Soms kunnen voorweeën lijken op echte weeën.

Zo ook een stel die hun 2e kindje verwachtte. In de week voor hun laatste telefoontje was ik driemaal bij hen geweest, gezien het gezin het idee had dat de weeën waren begonnen. Elke keer moest ik hen teleurstellen en was er ondanks de buikpijn alleen sprake van voorweeën. Na het maken van een goed plan, zodat de moeder wel voldoende kon uitrusten, wachten we de rest van de week af. Uiteindelijk gaat dan in het weekend de telefoon, 1:00 uur ’s nachts. ‘Daniëlle, kom je een kopje thee of koffie drinken? Ik denk dat het nu echt begonnen is’. Ik wrijf nog even in m’n ogen om goed wakker te worden om daarna te zeggen: ‘Natuurlijk, ik kom eraan!’. Een verloskundige, die kan je altijd wakker bellen voor een bevalling.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: September

 


 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer