• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Winter Wonderland

Verloskundige Daniëlle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Het weer is omgeslagen en de zomertijd is weer van de baan. Dat betekent de winter in het vooruitzicht. Dat doet mij denken aan afgelopen winter, toen er ‘s avonds al een flink pak sneeuw op de auto lag. Op advies van mijn man haal ik de sneeuw alvast van de auto. Voor het geval ik later op de avond toch op pad moet en anders eerst het gevecht met de bevroren sneeuw aan moet. Een goed idee was dat zeker, ik lag nog geen 10 minuten in bed en de telefoon gaat.

De buurvrouw van een hoog zwangere vrouw belt, er zijn weeën bij de moeder van een Syrisch gezin, die sinds kort in Nederland woont. Ik trek m’n sneeuwlaarzen aan en ga door de sneeuw op weg. Enkele uren later ben ik getuige van de geboorte van een nieuw wereldwonder. Later in de nacht neem ik afscheid van het gezin, die voor het eerst een geboorte in Nederland hebben meegemaakt. De trotse vader helpt me met het sjouwen van m’n verlostassen naar de auto.

Terwijl we bij de auto staan zie ik tot mijn verbazing dat deze vader met blote voeten zijn slippers heeft aangedaan! We moeten er allebei erg om lachen en ik zeg hem dat hij snel weer naar binnen moet gaan. Ik krijg nog een hartverwarmende handdruk en stap de auto in. Al weg rijdend zie ik dat deze beste vader blijft staan zwaaien, op z’n slippers in een dikke laag sneeuw. Het maakt hem niet uit, zo blij is hij dat zijn vrouw en kind de geboorte in goede conditie zijn doorgekomen. En ik geef hem groot gelijk.. de gezondheid van degenen die je liefhebt is pas echt wat er toe doet!  

Bron: de Drontenaar
Uitgave: November

 


 

Het laatste nieuws


persbericht februari

‘Doorgeefkast’ voor zwangerschaps- en babyartikelen bij Morgenland

Het team van verloskundigenpraktijk Morgenland heeft een speciale ‘Doorge...

Lees meer
februari-2024-I-stock-8

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer
januari 2024

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer