• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Draag je dromen

Verloskundige Daniëlle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’, is er eentje die ik nog net niet inlijst. Ik voel me heerlijk bij het uitoefenen van mijn beroep als verloskundige. En het leuke is, het beroep is uit te breiden met nog meer leuke dingen. Zo heb ik onder andere gekozen voor een specialisatie in borstvoeding, waardoor ik vrouwen kan begeleiden als lactatiekundige. Mijn collega heeft zich verdiept in anticonceptie waardoor zij spiralen plaats bij vrouwen tijdens een speciaal spiralenspreekuur.

Sinds vorig jaar ben ik naast verloskundige ook actief als draagdoekconsulent. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om je baby te dragen met een draagdoek of – zak. Een draagdoekconsulent kan vertellen welke verschillende manieren van dragen er zijn en hoe je dit veilig toepast.  Om ouders wegwijs te maken in een specifieke draagtechniek ga ik meestal bij gezinnen aan huis langs. Stap voor stap neem ik dan de verschillende handelingen door, wat bij het gebruik van een draagdoek nog best even een uitdaging kan zijn om onder de knie te krijgen. Gelukkig gebruik ik hierbij een professionele draagpop, zodat ouders eerst met een pop kunnen oefenen die net zo zwaar is als hun eigen baby.

Zodra ouders zich de draagtechniek eigen hebben gemaakt, halen we de baby erbij. Het gebeurt dan wel eens dat een baby de draagdoek zo fijn vindt, dat hij of zij al na een paar minuten in slaap valt. Geen betere beloning te vinden voor ouders die net energie hebben gestoken in het leren van iets nieuws. En voor mij is er terwijl ik de deur uit loop geen beter afscheid te wensen, dan een tevreden moeder met een dromende baby in de draagdoek.  

Bron: de Drontenaar
Uitgave: December

 


 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer