• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

2020-2021

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Het jaar 2020 zit erop. Er valt genoeg te zeggen over 2020 waar iedereen te maken kreeg met de gevolgen van het Corona-virus. Ondanks het virus werden er gelukkig volop gezonde baby’s geboren in 2020 en dat is het terugblikken waard.

In de maand juli werden er de meeste baby’s geboren, dit blijkt door de jaren heen een terugkerend patroon. Afgelopen vijf jaar is juli telkens de maand met de meeste baby’s. Op 1 juli 2020 was er zelfs een dusdanig piekmoment dat op deze dag zelfs vier baby’s zijn geboren. Alhoewel daar een beetje mee gesmokkeld is want twee van de baby’s hadden dezelfde moeder, dit was namelijk een tweeling!

Alle verloskundigen van team Morgenland hebben volop geboortes begeleid maar verloskundige Rolande Kempenaar springt er in 2020 uit. Zij heeft afgelopen jaar de meeste bevallingen begeleid, wat haar een echte bevallingsexpert maakt!

De jongens hadden in heel 2020 duidelijk de overhand, van de baby’s waren namelijk 57% jongens ten opzichte van 43% meisjes. Wat betreft de namen zijn de namen met vier of vijf letters momenteel populair. Bij de jongens werden de namen Bram, Levi en Liam het meest gekozen en bij de meisjes was de naam Liv favoriet.

De gemiddelde zwangerschapsduur was net niet de volledige 40 weken maar 39 weken en 4 dagen. Afhankelijk van de zwangerschapsduur woog de ene baby zwaarder als de andere. De kleinste Morgenland-baby woog 1525 gram en de grootste 4977 gram.

Kortom, mooie statistieken om eens op een rijtje te zetten. Het nieuwe jaar heeft een goede start gehad, waarbij er op 3 januari 2021 twee Drontense baby’s geboren werden. Eens zien wat de rest van 2021 ons gaat brengen. Één ding weet ik zelf in ieder geval zeker, in 2021 wordt er ook een Morgenland-baby geboren waarvan ik zelf de naam mag kiezen! 

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Februari

 

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer