• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

2023

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Het jaar 2023 zit er weer op en dat betekend ook terugkijken naar dit jaar en zien of alles volgens de planning is verlopen. Binnen de praktijk werden er in 2023 meer meisjes geboren dan jongens, namelijk 51% meisjes en 49% jongens.

De populairste namen zijn Sam en Julia, deze werden beiden 5x gegeven. Ook de namen Floris, Lynn en Lauren werden meerdere keren (3x) gegeven aan de Drontenaren.

Er werden twee tweelingen geboren binnen de praktijk. De baby’s wogen gemiddeld 3460 gram, een keurige 7 pond. En de meeste voorkomende zwangerschapsduur waarop vrouwen bevielen was 40 weken en 6 dagen.

De populairste datum met de meeste geboortes is 16 juni 2023 geweest, er werden toen vier baby’s geboren! Op deze dag werden twee baby’s volledig onder onze begeleiding geboren en de andere twee baby’s werden uiteindelijk om medische redenen in het ziekenhuis geboren.

Van alle geboortes werd zo’n 60% in het ziekenhuis geboren, 30% thuis en 10% poliklinisch in het geboortezorghuis.

Mijn collega verloskundige Hilde Plomp heeft in 2023 de meeste geboortes begeleid. In het laatste kwartaal van 2023 werd ikzelf het vaakst gebeld voor bevallingen tijdens mijn dienst. Waarbij ik in december zelfs vijf thuisbevallingen mocht begeleiden. Een feestje om het jaar af te sluiten met vijf van deze voorspoedige thuisgeboortes.

Niet alle geboortes waren thuis in de planning, er zat een enkele geboorte tussen die te snel ging om nog naar het geboortezorghuis toe te gaan. Ondanks dat de bevalling dan op een andere plek plaats vond dan gepland, kon dit ouderpaar er wel goed op terugkijken. Eind goed, al goed.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Januari

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer