• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

24 / 7

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Als team verloskundigen zorgen we dat er zeven dagen per week, 24 uur per dag een verloskundige klaar staat. De geboorte van baby’s is niet te voorspellen. We werken in diensten van 24 of 48 uur. Deze diensten doen we naast de spreekuren op de praktijk en bestaan onder andere ook uit het rijden van de kraamvisites.

In de kraamweek komen we zo’n drie tot vijf keer bij de gezinnen thuis om te zien of alles normaal verloopt en hierbij adviezen te geven over bijvoorbeeld de borst- of flesvoeding. Verder zijn we tijdens de dienst via ons mobiele nummer dag én nacht bereikbaar en slapen we dus met onze diensttelefoon op het nachtkastje. Soms is alleen telefonische ondersteuning genoeg, als bijvoorbeeld kersverse ouders bellen met de vraag wat ze het best met hun pasgeboren ontroostbare baby kunnen doen.

Andere keren is een huisbezoek noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een hevige bloeding in de zwangerschap of een pas bevallen vrouw met koorts. Voordat je dienst begint weet je nooit wat er allemaal op je pad gaat komen en hoeveel je aan slapen toekomt. Je zou kunnen stellen, verloskunde is veraskunde. Één van de redenen waarom ik het zo’n dynamisch beroep vindt, het houdt je altijd scherp. En soms komt er ook weleens op een onverwachts moment een vraag op je af.

Terwijl ik samen met mijn man een rondje op de ijsbaan schaats, komt er een vader naast mij schaatsen waarna hij eventjes een vraag over zijn vrouw en de borstvoeding stelt. Een paar dagen daarvoor was ik nog bij dit gezin thuis geweest. Uiteraard denk ik even met deze vader mee waarna we allebei weer in ons eigen tempo verder schaatsen. Je bent en blijft altijd een verloskundige, 24/7.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: November

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer