• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Een goed voornemen

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekend voor veel mensen ook de start van goede voornemens. In de zwangerschap zijn niet alle goede voornemens toepasbaar. ‘Afvallen’ bijvoorbeeld, dat gebeurt regelmatig in het eerste trimester door de zwangerschapsmisselijkheid maar uiteindelijk komen er kilo’s bij in de zwangerschap. Meer bewegen kan als je zwanger bent, vaak zijn sporten zoals zwemmen of wandelen prettig om te doen. Minder snoepen en gezond eten is altijd een goed voornemen.

Dat kan wel een lastige kwestie zijn als zwangerschapshormonen ervoor zorgen dat je als zwangere ineens enorme trek krijgt in een specifiek voedingsmiddel zoals chocola of augurken. Tijdens mijn spreekuur hoor ik van alles voorbij komen, de zogenoemde ‘zwangerschapcravings’. Bij sommige voedingsmiddelen wordt zelfs beweerd dat het allerlei bijwerkingen kan hebben. Zo zou het eten van het harde gedeelte van een ananas weeën op kunnen wekken en als je trek hebt in zout eten heb je meer kans op het krijgen van een jongetje. Uiteraard bakerpraatjes waar niets van waar is.

Als je er even op los ‘googled’ kom je van alles tegen, wat opvallend genoeg met name gericht is op het krijgen van weeën. Weeën zou je kunnen opwekken door het drinken van bitter lemon of eten van pittig voedsel. Of nog mooier door veel trap lopen en auto rijden over drempels. Ik kan je vertellen, dit heeft allemaal geen zin. Een baby bepaald zelf wanneer hij of zij komt. Daar heb je, als het medisch niet nodig is, geen regie over. Uiteraard kan je als (aanstaande) ouders wel uitkijken naar een specifieke datum en hopen dat het dan gaat gebeuren. Uiteindelijk is het dan net als met goed voornemen… of het uitkomt is altijd maar de vraag.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Januari

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer