• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Geven en nemen

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekend ook automatisch kijken naar de toekomst. Binnen de praktijk zien we regelmatig (aanstaande) ouders die moeite hebben om de babyspullen voor hun baby bij elkaar te krijgen. Ik zeg altijd: ‘Een baby groeit van liefde’, en gelukkig is dat het belangrijkste.

Maar een complete baby-uitzet maakt het een stuk makkelijker om een baby goed te kunnen verzorgen. Gelukkig zijn er ook ouders die hun babyspullen door willen geven zodra ze deze niet meer nodig hebben. Hierdoor is het idee voor een doorgeefkast voor zwangerschap- en babyartikelen ontstaan.

In het nieuwe jaar is deze grote kast in onze wachtruimte in Dronten te vinden zodat er van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur gelegenheid is spullen in de kast te zetten of eruit te halen. De spullen die we aannemen kan kleding zijn zoals zwangerschapskleding, babykleding maat 50-56-62, omslagdoeken en slaapzakjes. Maar ook hulpmiddelen zoals een bekkenband, metalen kruiken, hydrofieldoeken, beddengoed voor een wiegje/ledikant, inbakerdoeken of draagdoeken en -zakken. Uiteraard zijn luiers, billendoekjes en flessen (in originele verpakking) ook welkom.

Er is in de kast zelfs plek voor een Maxicosi of restanten uit kraampakketten. Grote artikelen die niet in de kast passen kunnen in overleg met onze praktijkassistentes worden gebracht. Wij kunnen deze alleen aannemen als wij dit gelijk kunnen doorgeven aan een gezin.

Dus vanaf januari 2024 is onze doorgeefkast geopend, op de praktijk in Dronten aan De Helling 15. In het kader van ‘Geef wat je missen kan en neem wat je nodig hebt’.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: December

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer