• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Koppen bij elkaar

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Binnen onze praktijk hebben we de nodige maatregelen getroffen om de kans zo klein mogelijk te maken dat we het corona-virus oplopen of verspreiden.

Tijdens het spreekuur houden we bijvoorbeeld de contactmomenten met de zwangere zo kort
mogelijk en gaat veel telefonisch. Alleen de noodzakelijkehuisbezoeken voeren we uit en dan blijven we zoveel mogelijk op 1,5 meter.

Onderling zien we elkaar als collega’s even niet meer. Al het overleg gaat digitaal, via telefoon of webcam. Normaal gesproken drinken we als collega’s ten tijde van dedienstoverdracht gezellig een kopje thee samen. Nu drinken we ook thee, maar dan op afstand.

Terwijl ik me achter m’n computer settel met de thee moet ik denken aan een situatie, voor de
corona-crisis, waarbij twee collega’s tijdens de overdracht juist heel dicht bij elkaar kwamen. De dienstoverdracht viel namelijk precies tijdens een bevalling. De desbetreffende vrouw had op dat
moment dus twee verloskundigen aan haar zijde.

Tijdens het persen ontbrak het haar dan ook niet aan de nodige aanmoediging! De collega’s waren zo nieuwsgierig dat ze precies op hetzelfde moment hun hoofd opzij bewogen, om te kijken of ze
het hoofdje al zagen. Aangezien de collega’s beiden aan een kant van het voeteneind stonden, knalden hun hoofden tegen elkaar.

Als ik het zo voor me zie moet het er voor de aanstaande ouders vast komisch uit hebben gezien. In deze tijd steken we ook onze hoofden bij elkaar, dan wel niet fysiek maar op afstand. Samen proberen we ondanks de maatregelen de zorg voor de vrouw, haar partner en de baby zo goed mogelijk te regelen.

En we weten, gelukkig ook in deze tijd één ding zeker, er worden gewoongezonde baby’s geboren.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: April

 

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer