• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Onderweg

Verloskundige Daniëlle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Dat je als verloskundige verschillende werkplekken hebt is een ding wat zeker is. Op sommige dagen hebben we spreekuur, waarbij we onder andere zwangerschapscontroles uitvoeren en echo’s maken. Daarnaast gaan we ook bij de gezinnen aan huis langs, bijvoorbeeld ter controle als de baby geboren is. En als derde werkplek doen we een deel van onze werkzaamheden vanuit huis. De bereikbaarheid-diensten waarbij we 24 uur per dag paraat staan doen de verloskundigen van ons team die in de regio wonen vanuit huis. Door een goed beveiligd werksysteem kunnen we veilig bij de medische gegevens van onze cliënten via de computer of tablet.

Van nog een vierde werkplek werd ik me laatst pas echt bewust. Toen ik mijn collega verloskundige Rolande Kempenaar tegen kwam. Ik liep na mijn spreekuurdag de praktijk uit waarbij ik vlakbij de auto van Rolande geparkeerd zag staan. Door het raampje kijkend zie ik haar druk in de weer met de diensttelefoon en -tablet. Naast haar is de bijrijders stoel bijna niet meer te herkennen door alle werkattributen en levensmiddelen. Ik klop op het autoraam waarna het raam naar beneden gaat en ik hoor: ‘Welkom in mijn mobiele kantoor’. We moeten allebei hard lachen. Ik herken me goed in de situatie.

Op sommige dagen is onze auto inderdaad omgetoverd tot een mobiele werkplek. Tussen de huisbezoeken door worden we geregeld gebeld met spoed-vragen en zitten we soms langer in de auto dan gepland. Tot mijn geruststelling zie ik dat ik me in ieder geval over mijn hardwerkende collega geen zorgen hoef te maken. Ook zij gaat op pad inclusief voorraad aan eten en drinken. Je weet immers maar nooit hoe lang je van huis bent!

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Januari

 


 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer