• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Pizza

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Tijdens de reguliere spreekuurcontroles komen er geregeld kinderen mee naar de afspraken. Vaak zijn deze grote broers of zussen ook bij ons in de praktijk geboren dus voor mij als verloskundige is het ontzettend leuk een familie te zien groeien en de kinderen groter te zien worden.

Nadat kinderen meerdere keren zijn mee geweest is het ijs meestal wel gebroken en vinden ze het maar wat leuk om mee te helpen. Op het aan- en uitknopje van de doptone drukken, helpen de buik opmeten en echogel op mama’s buik spuiten. Het echo’en zelf vinden ze dan vaak minder interessant. Medische echo’s zijn in 2D en dit geeft zwart-wit beeld op het scherm. Voor volwassenen is het soms al moeilijk om de vormen van de baby er in te herkennen, laat staan voor een kind.

Gelukkig hebben we dan een speelhoek waar de kinderen zich kunnen vermaken. En zodra mama dan van de onderzoeksbank of komt, springt er geregeld nog een kind op. Of ik ook even naar hun baby kan kijken, terwijl ze hun shirt al omhoog trekken! Prachtig toch die kinderlogica. En de papa’s en mama’s die betrekken hun kinderen zo leuk bij de zwangerschap. Vaak hebben de kinderen zelf een pop en mogen ze meedenken met de babynaam. Al is natuurlijk de vraag in hoeverre de ouders hierin hun keuze laten beïnvloeden.

Laatst kwam er een gezin op de praktijk waarbij ik, terwijl ik de zwangere buik van moeder onderzocht, in gesprek raakte met hun zoontje. Ik vroeg hem: ‘Zit er een broertje of zusje in mama’s buik?’. Het jongetje gaf met volle overtuiging antwoord en zei: ‘pizza!’. Samen met de ouders heb ik enorm gelachen om dit antwoord. Ik wist nu ook wat ze de avond ervoor gegeten hadden. Bij de verloskundige blijft niks geheim.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Juli

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer