• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Sport

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Afgelopen mei heb ik zelf, voor de tweede keer, mogen meemaken hoe bijzonder het is om een baby te krijgen. Mijn man en ik hebben een prachtig gezonde zoon mogen verwelkomen. En na een heerlijk zwangerschapsverlof ben ik nu weer actief bij Morgenland.

Als lactatiekundige én borstvoeding gevende moeder weet ik maar al te goed waar pas bevallen vrouwen tegen aan kunnen lopen. In Nederland blijkt zo’n 75 % van de vrouwen te starten met het geven van borstvoeding na de bevalling (cijfers volksgezondheidszorg.info 2018). Hierin mag iedere vrouw gelukkig haar eigen keuze maken.

Naar mijn idee kunnen vrouwen hierin het beste luisteren naar hun gevoel en wat zij praktisch gezien handig vinden. Ik zeg vaak: ‘Een baby groeit van liefde, of je nu borst- of flesvoeding geeft.’ De statistieken laten zien dat zo’n 40 % van de vrouwen na drie maanden borstvoeding geeft. Je kunt je voorstellen dat vrouwen in deze periode tegen vragen aan lopen.

In m’n eerste werkweek krijg ik gelijk weer te maken met allerlei voedings-vragen. Ik merk weer hoe fijn het is om andere vrouwen te kunnen helpen bij hun borstvoedings-struggles. En of dit nu gaat over vragen omtrent een borstontsteking, kolven of het aanbieden van de fles, het is ontzettend leuk om mee te denken en adviezen te geven.

En dit levert soms ook grappige situaties op. Bijvoorbeeld als ik de moeder vraag in welke houding ze de baby de borst geeft, en zij vervolgens antwoord: ‘Ja, hoe noem je die ook alweer, de handbal-houding?’. Gelukkig weet ik direct wat ze bedoeld, de welbekende ‘rugby-houding’. We moeten er beiden om lachen, want dat borstvoeding geven een sport is, daar zijn we het allebei over eens!

 

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Augustus

 

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer