• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Spreekuur

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

De diversiteit tijdens het uitoefenen van mijn beroep is enorm. Het onvoorspelbare houdt mij als verloskundige scherp en zie ik elke keer als een uitdaging. Soms heb ik van die momenten dat ik me op dat moment heel goed realiseer; ‘De kans dat ik dit nog een keer ga mee maken is nihil’. Dit kunnen dan hele mooie momenten zijn maar helaas ook verdrietige.

Het komt wel eens voor dat ouders voor intens verdrietige situaties komen te staan, waar je als verloskundige niks aan kunt veranderen. Deze ouders en kindjes zullen mij daarom ook altijd bijblijven. Gelukkig maak ik ook uitzonderingssituaties mee met een positieve wending.

Zo werd tijdens een controle op het spreekuur een zwangere vrouw door haar partner ten huwelijk gevraagd. Van te voren was ik geïnstrueerd door de partner zodat ik tijdens de controle een echo-foto kon laten zien waarbij een ring was afgebeeld naast de ongeboren baby. Nadat de zwangere vrouw met een grote lach naar de foto keek, ging haar aanstaande op z’n knie, waarna het antwoord ‘Ja’ volgde. En dat allemaal aan de andere kant van mijn bureau.

Of die keer op het spreekuur dat ik een intake-afspraak heb met ouders waarbij ik voor het eerst in de zwangerschap met de echo kijk. Het is überhaupt al een bijzonder moment dat ik ouders dan voor het eerst kan laten kennis maken met hun kindje en een kloppende hartje kan laten zien. Laat staan als deze ouders vlak na de echo gebeld worden door de zus van de zwangere vrouw met het nieuws dat er zojuist een neefje is geboren! Dat is nog eens dubbel geluk op één dag.  Ja, als je er zo over nadenkt… er gebeurt nog eens wat bij mij in de spreekkamer! 

Bron: de Drontenaar
Uitgave: November

 

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer