• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Voorbereid

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Anno 2022 weten de meeste ouders in de zwangerschap al of ze een zoon of dochter krijgen. Vroeger was dit ondenkbaar en kregen vrouwen nauwelijks echo-onderzoeken. Hierdoor kon het ook geboren dat er bij de geboorte niet sprake was van één baby maar twee baby’s! Iets wat ik me als verloskundige niet voor kan stellen, voor mijn tijd laten we maar zeggen.

In het planbare leven van tegenwoordig kunnen aanstaande ouders zich op veel voorbereiden. Laatst mocht ik naar een vrouw met weeën waarbij het gezin er voor gekozen had juist niét het geslacht van hun ongeboren kind te weten. Ze wilde graag na de geboorte samen ontdekken of ze een zoon of dochter hadden gekregen. Tussen de weeën door had de vader zich al laten ontvallen dat de grote zus graag een baby-zusje zou willen. Toen de weeën ver gevorderd waren arriveerden ook de kraamverzorgende én kraamverzorgende in opleiding ter assistentie. Ik informeer de kraamverzorgenden over het verloop van de bevalling tot nu toe en leg uit dat we straks bij de geboorte ons enthousiasme van ‘O het is een meisje’ of ‘O het is een jongen’ even voor ons moeten houden.

Een uur later met pittige weeën voor deze dappere vrouw is het zover dat er een prachtig kindje geboren wordt. Ik laat het hoofdje en de schouders geboren worden waarna ik samen met de vader het kindje de moeder op de buik leg. De ouders spieken tussen de benen en daar is een jongen geboren! Een aantal dagen later kom ik opnieuw bij dit gezin ter controle. En ik kan je vertellen, die grote zus… die is maar wat blij met haar baby-broertje!

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Oktober

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer
persbericht februari

‘Doorgeefkast’ voor zwangerschaps- en babyartikelen bij Morgenland

Het team van verloskundigenpraktijk Morgenland heeft een speciale ‘Doorge...

Lees meer
februari-2024-I-stock-8

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer