• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Voordeur

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Één van de koppen op sociale media afgelopen maand over een bekende Nederlander ‘bevallen zonder verloskundige’. Een gedachte waarvan menig zwangere vrouw hoopt dat haar dit niet zal overkomen. Laat staan de partner die dan te hulp zal moeten schieten. Gelukkig gaan deze uitzonderlijk snelle geboorte in de meeste situaties vlekkeloos, maar spannend voor de ouders is het zeker.

Als verloskundige is het aantal keren dat je te laat komt in heel je carrière op één hand te tellen. Tenminste dat vermoed ik en wens ik mijn verloskundige-collega’s in ieder geval toe. Zelf heb ik het tot nu toe één keer meegemaakt. Ik werd gebeld door een vader die vertelde dat de weeën sinds een half uur een regelmatig patroon hadden. Van deze vrouw was bekend dat zij de keren daarvoor extreem snel, met “weeënstorm”, was bevallen. Ik sprong m’n bed uit, maar nog voordat ik in de auto zat werd ik opnieuw gebeld. Een mannenstem zei: ‘De baby is er al hoor’. Nadat ik gevraagd had of de baby een mooie roze kleur had zei ik: ‘Warm toedekken, mutsje op en ik ben onderweg!’. Ik reed naar het gezin, waarbij de voordeur al voor me open stond. Gelukkig trof ik even later een blij gezin aan en waren zowel moeder als kind in goede gezondheid.

Dit zijn echt uitzonderingssituaties en laat ons als verloskundige des te meer beseffen dat het belangrijk is tijdens de dienst in ons werkgebied te zijn. En voor de ouders die mogelijk binnenkort een snelle bevalling tegemoet gaan. Leg alvast een stapel hydrofieldoeken met babymutsje klaar in de slaapkamer en zet de voordeur op een kier zodra de weeën beginnen. Dan kan de verloskundige gelijk doorlopen… dat is ze wel gewend.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: December

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer