• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Verwachting

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Zwanger zijn en moeder worden, het is iets waar vrouwen soms van jongs af aan naar uit kijken. Er zal in genoeg vriendinnenboekjes ‘Mama’ zijn genoteerd bij de vraag: ‘Wat wil je later worden?’. En als het jaren later dan zover is en er is een positieve zwangerschapstest dan is dat geweldig!

Helemaal nu ik zelf moeder ben kan ik zeggen dat het absoluut het begin is van een bijzondere periode. In de praktijk merk ik nog weleens dat koppels er al snel achter komen dat zwanger zijn niet alleen maar leuk is. Er kunnen allerlei klachten voorkomen waarvan aanstaande ouders niet wisten dat ze zo intens konden zijn.

Voor sommige vrouwen is het ook voor het eerst in hun leven dat ze merken dat het lichaam niet helemaal meewerkt en ze hier in het dagelijks leven last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan misselijkheid, buikpijn of stemmingswisselingen.

Dat zwanger zijn dan tegen kan vallen is niet iets om schaamte bij te voelen. Het gevoel van blijdschap bij de zwangerschap gaat hand in hand met zorgen en ongemakken. Tijdens het spreekuur hoor ik vaak, ‘Ik had het me anders voorgesteld’, ‘Zwanger zijn is voor mij niet leuk’, of ‘Ik vind het zwaarder dan gedacht’. Het idee van stralend zwanger zijn en fluitend door de zwangerschap gaan lijkt toch bij veel koppels het ‘normaalbeeld’ te zijn.

Terwijl in de praktijk dit maar voor een deel van de vrouwen is weggelegd. Bij deze wil ik dan één ding meegeven aan al deze vrouwen bij wie zwanger zijn anders is dan verwacht: je bent niet alleen. En mijn advies luidt dan ook: zoek elkaar op, klaag samen om daarna de focus te hebben op het wonder dat in je buik groeit!  

Bron: de Drontenaar
Uitgave: November

 

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer