• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Welterusten

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Slapen, een essentieel onderdeel van ons leven. Er gaat niks boven een goede nachtrust. Tijdens het slapen hersteld het lichaam. Vaak wordt er gedacht dat na de geboorte ouders vooral te maken krijgen met minder slaap. Maar in de zwangerschap krijgen vrouwen ook nogal eens te maken met verstoringen tijdens het slapen.

Een druk bewegende baby kan de moeder wakker maken. Vooral als het kindje dan op de blaas drukt. En ook voor de partner kan de zwangerschap voor verstoringen zorgen. Zwangere vrouwen kunnen behoorlijk snurken, nog niet te spreken over het voedingskussen waar veel vrouwen mee slapen waardoor de ruimte in bed voor de partner beperkt wordt.

Een zwangere op het spreekuur wist het positief te formulieren; ‘Op deze manier wennen we alvast aan het slaappatroon van de baby’. Gelukkig zijn er een hoop oplossingen om het slaapcomfort te verbeteren. Laat ik om te beginnen het misverstand uit de wereld helpen dat zwangere vrouwen niet op hun rug mogen slapen. Een zwangere vrouw kan veilig op haar rug slapen. Een enkele vrouw wordt licht in haar hoofd van lang op haar rug liggen doordat de baby op een groot bloedvat kan drukken. Als dit het geval is, word je hier wakker van. Als je hier geen last van hebt kan je dus gewoon op je rug slapen!

En mijn drie tips die iedereen kan helpen bij een goede nachtrust.  Doe voor het slapen gaan een ontspannende activiteit zoals lezen of douchen. Vermijd hierbij het kijken naar beeldschermen vlak voor het slapen gaan. Las overdag een piekermoment in om oplossingen te bedenken voor problemen. Na al deze slaapinspiratie rest mij nog één ding te zeggen; ‘Slaap lekker’.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Juni

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer