Wie is Audrey Draisma?


Audrey Draisma

  • Naam: Audrey Draisma
  • Functie: Verloskundige
  • BIG-nummer: 79928550803
  • Aandachtsgebied: verloskunde en verloskunde in ontwikkelingslanden
  • Waar en wanneer afgestudeerd: Antwerpen (België), 2020 afgestudeerd.
  • Sinds wanneer werkzaam bij Morgenland: 2021

Wat vind jij het leukste om te doen als verloskundige?

Ik heb eigenlijk niet één ding wat ik het leukste vind om te doen. Het leukste van het werk als verloskundige vind ik juist dat het vak zo breed is, dat we zo veel verschillende dingen zien en doen op een dag. Geen dag is hetzelfde.

Wat is het gekste telefoontje die je ooit kreeg op de diensttelefoon?

Gekke vragen bestaan niet zeg ik vaak. Als iets voor mij vanzelfsprekend is, hoeft dat niet te betekenen dat dit voor een ander ook zo is. Ik stel vrouwen graag gerust als zij bellen met een vraag. En of dit nu gaat over het eten van chocolade vla die een dag over datum was of dat zij twijfelen of de bevalling nu wel echt begonnen is. Geen vraag is te gek.

Welke situatie of geboorte zal je nooit vergeten?

In 2020 heb ik twee maanden als verloskundige gewerkt in een ziekenhuis in Tanzania, in Oost-Afrika. Deze hele ervaring was onvergetelijk. De dankbaarheid van de vrouwen voor de zorg die ze krijgen, die minimaal is in vergelijking met wat wij hier gewend zijn te krijgen. Als verloskundige heb ik mij daar met zo weinig middelen in een slecht onderhouden ziekenhuis kunnen redden. Dit liet me erg beseffen hoe bevoorrecht wij in Nederland zijn met hoe onze geboortezorg er uit ziet. Ik kan me nog goed een nachtdienst herinneren waarbij er 6 baby’s geboren werden. Gelukkig was  ik toen met een collega verloskundige aan het werk want twee vrouwen, die ook nog eens met hun bedden naast elkaar lagen, kregen op exact hetzelfde moment een baby! Het was heel bijzonder om samen deze baby’s op de wereld te helpen. Twee baby’s die precies tegelijk, in dezelfde ruimte, hun eerste adem uitschreeuwden.

Wat eet/drink je het liefst tijdens de dienst en bij het begeleiden van een bevalling?

Iets wat energie geeft. Een mueslireep, banaan of eierkoek. Een bouillonnetje of cup a soup is ook lekker na een lange dag. 

Wat wil je graag bereiken als verloskundige?

Ik zou nog graag de echoscopie opleiding willen doen. Na mijn werk als verloskundige in Tanzania vorig jaar, ben ik warm geworden voor meer van dit soort avonturen. Het lijkt me dus gaaf om dit ooit nog in een ander land te kunnen doen. Ik vond het een mooie manier om naast wat kunnen betekenen voor de mensen daar, er ook zelf veel van te leren en tegelijkertijd een prachtig land te kunnen ontdekken.

Wat doe je naast je bezigheden als verloskundige?

Ik hou van (synchroon)zwemmen en bakken. Ik ben graag creatief bezig door te schilderen, bakken en ben ik graag gezellig samen met vriendinnen.

Heb je een relatie/ kinderen?

Ik ben inmiddels 4,5 jaar samen met mijn vriend.

Waar kan je ’s nachts voor wakker worden gemaakt?

Mijn guilty pleasure is toch wel echt een Kinder Bueno reep, daar kan je me wel voor wakker maken. Daarnaast ook om op reis te gaan en natuurlijk voor een bevalling

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertel...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertel...

Lees meer
Together strong

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertel...

Lees meer