Wie is Daniëlle Wesseling?


Daniëlle Wesseling

  • Naam: Daniëlle Wesseling
  • Functie: verloskundige, basis-echoscopist, lactatiekundige IBCLC, draagdoekconsulent
  • BIG-nummer: 59914540103
  • Aandachtsgebied: echografie, borstvoeding en draagdoeken
  • Waar en wanneer afgestudeerd: Maastricht, 2011 afgestudeerd
  • Sinds wanneer werkzaam bij Morgenland: 2015, medeoprichtster

Wat vind jij het leukste om te doen als verloskundige?

Veel verschillende onderdelen van het vak als verloskundige doe ik graag. Vooral de afwisseling maakt dat je de momenten die je meemaakt niet als vanzelfsprekend ervaart. Zo blijf ik het maken van echo’s elke keer weer bijzonder vinden, vooral als ik ouders voor het eerst kan laten kennis maken met hun baby vind ik geweldig! En daarnaast blijft het begeleiden van een geboorte natuurlijk de kers op de taart van het vak van verloskundige.

Wat is het gekste telefoontje die je ooit kreeg op de diensttelefoon?

Ik werd  tijdens mijn dienst gebeld door een aanstaande vader die mij vertelde dat zijn vrouw weeën had gekregen en de bevalling begonnen was. Ik sprak met hem af dat ik langs kom om te kijken in welk stadium van de bevalling zijn vrouw zich bevind. Hierop antwoordde de vader: ‘Ze heeft 4 centimeter ontsluiting, dat heb ik zelf al even gevoeld’. Enigszins verbaast reed ik naar het gezin toe, waarna ik niet veel later tot de ontdekking kwam dat de vrouw inderdaad 4 centimeter ontsluiting had. Deze vader, die overigens geen medische achtergrond had, was zijn roeping tot verloskundige misschien wel misgelopen!  

Welke situatie of geboorte zal je nooit vergeten?

Ik heb het voorrecht gehad om mijn lieve schoonzus en vriendinnen te mogen begeleiden bij de geboorte van hun baby. Voor mij natuurlijk extra spannend, gezien ik dan al weken op ‘het telefoontje’ wacht. En als het moment dan daar is en ik als familielid/vriendin én verloskundige kan begeleiden dan geeft dat extra veel voldoening en ontlading. Deze geboortes en baby’s vergeet ik zeker niet.

Wat eet/drink je het liefst tijdens de dienst en bij het begeleiden van een bevalling?

Uiteraard ben ik na het begeleiden van een bevalling dol op beschuit met muisjes, die ik dan graag in het gezelschap van de kersverse ouders en kraamverzorgende op eet. Beschuit met muisjes gaan nooit vervelen! En tot die tijd vind ik een kopje kamille-thee heerlijk en zorg ik verder dat ik voldoende eten bij me heb. In m’n auto ligt haast een survival-kit aan eten, zodat ik bij een onverwachts drukke dienst altijd een ontbijtkoek of muesli-reep bij de hand heb.

Wat wil je graag bereiken als verloskundige?

Ouders zo optimaal mogelijk ondersteunen in het hele proces rondom het krijgen van een kind. Voor mij is het elke keer een uitdaging om mijn begeleiding af te stemmen op waar de vrouw en haar partner behoefte aan hebben. Om dan een vertrouwd gezicht te kunnen zijn vindt ik erg belangrijk. Vooral omdat het een periode in het leven van mensen is die ze niet vaak opnieuw gaan meemaken gezien gezinnen vaak één of enkele kinderen krijgen. Om vrouwen dan het zelfvertrouwen te kunnen geven wat zij nodig hebben om goed terug te kunnen kijken op de zwangerschap, geboorte en kraamperiode geeft mij veel voldoening. Hier draag ik met veel plezier mijn steentje aan bij.

Wat doe je naast je bezigheden als verloskundige?

Ik breng graag tijd door met mijn gezin en familie.  Wekelijks ga ik naar schilderles, waarbij ik voornamelijk schilderijen met olieverf maak. Daarnaast houd ik van theeleuten met mijn vriendinnen en ben ik thuis regelmatig in de badkamer te vinden voor een heerlijk warm bad.

Heb je een relatie / kinderen?

Ik ben getrouwd met mijn middelbare school-liefde en trotse moeder van een dochter en een zoon.

Waar kan je ’s nachts voor wakker worden gemaakt?

Voor het geven van borstvoeding aan mijn jongste kind. Ook al kunnen de voedingen in de nacht vermoeiend zijn, ik geniet er enorm van. Gelukkig ben ik ook heel goed in middagdutjes, iets wat als verloskundige ook goed van pas komt!

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer