Wie is Femke Brust?


Femke Brust

  • Naam: Femke Brust
  • Functie: Verloskundig -echoscopiste
  • BEN-nummer: BEN-nummer 14
  • Aandachtsgebied: prenatale screening (13 weken – en 20 weken echo) en geslachtsbepalingen
  • Waar en wanneer afgestudeerd: Haarlem,  1982
  • Sinds wanneer werkzaam bij Morgenland: 2016

Wat vind jij het leukste om te doen als verloskundige?

Ouders meenemen in het echo-onderzoek en met begrijpelijke taal en beelden ervoor zorgen dat zij het onderzoek goed kunnen volgen.

Wat is het gekste telefoontje die je ooit kreeg op de diensttelefoon?

Een aantal jaren geleden heb een geslachtbepalende echo gedaan voor ouders. Deze wilden het geslacht van het kindje geheimhouden. Ik werd in de avond na de echo gebeld door een enthousiaste  schoonmoeder die toch wel heel graag het geslacht van haar eerste kleinkind wilde weten .  De vraag was of haar dat kon vertellen. Ik heb haar toen vriendelijk laten weten dat ik de wens van de ouders moet respecteren en haar uiteraard niks kon vertellen .

Welke situatie of geboorte zal je nooit vergeten?

Ik ben behoorlijk wat jaren werkzaam als echoscopiste , maar naast de geboorte van mijn eigen kind, is  er één situatie die ik zelf nooit zal vergeten. Ik had  een zwangere voor liggings-echo op het spreekuur, die tijdens het onderzoek tekenen van weeën vertoonde. Ik heb haar direct naar huis gestuurd en de dienstdoende verloskundige op de hoogte gebracht. De vrouw  is kort daarop bevallen, met ondersteuning van de verloskundige.   

Wat eet/drink je het liefst tijdens je werk?

Een lekker bakje koffie.

Wat wil je graag bereiken als verloskundig-echoscopiste?

Zwangeren en hun partner  vertrouwen  in de zwangerschap te geven!

Wat doe je naast je bezigheden als verloskundige?

Ik mijn vrije tijd speel ik graag tennis. Momenteel volg ik een cursus broodbakken en kijk ik graag masterclasses op cheflix.

Heb je een relatie / kinderen?

Ik ben getrouwd en heb één kind

Waar kan je ’s nachts voor wakker worden gemaakt?

Mij kan je ’s nachts wakker maken om op reis te gaan. Mijn favoriete vakantiebestemming is Portugal.

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer