Wie is Hilde Plomp?


Hilde Plomp

  • Naam: Hilde Plomp      
  • Functie: verloskundige
  • BIG-nummer: 79927933503
  • Aandachtsgebied: verloskunde en onderzoek in de verloskunde
  • Waar en wanneer afgestudeerd: Groningen, 2020 afgestudeerd
  • Sinds wanneer werkzaam bij Morgenland:  2020

Wat vind jij het leukste om te doen als verloskundige?

De afwisseling van ons vak vind ik het leukst. Het ene moment begeleid je een bevalling, het volgende moment belt iemand vol spanning, omdat ze een positieve zwangerschapstest heeft en nog geen idee heeft wat haar te wachten staat.

Wat is het gekste telefoontje die je ooit kreeg op de diensttelefoon?

De grappigste telefoontjes vind ik altijd de telefoontjes van mensen die in al hun enthousiasme compleet zijn vergeten hoe laat het is. Ouders die midden in de nacht bellen dat ze thuis zijn uit het ziekenhuis met hun pasgeboren baby of vrouwen die ’s ochtends in alle vroegte bellen dat ze een positieve zwangerschapstest hebben. Er schiet dan even door mijn hoofd: “Moest je me daarvoor wakker bellen?”, maar daarna kan ik er altijd erg om lachen en ga ik mee in het enthousiasme van de mensen.

Welke situatie of geboorte zal je nooit vergeten?

Veel bevallingen kan ik me nog herinneren, om leuke redenen en soms ook minder leuke redenen. Één van de bevallingen die ik me om een leuke reden nog kan herinneren is een mooie badbevalling. Deze mama had er veel vertrouwen in dat ze goed ging bevallen. Één van de eerste dingen die ze zei tijdens de weeën was: ‘Ik vind dit leuk, ik heb er zin in!’. Bij de laatste weeën werd het pittig voor de vrouw, maar ze is vervolgens heel mooi in bad bevallen. Van zulke bevallingen kan ik echt genieten!

Wat eet/drink je het liefst tijdens de dienst en bij het begeleiden van een bevalling?

In de nacht maak je me na een bevalling heel blij met een grote kop thee én beschuit met muisje (ja die vind ik nog steeds lekker).

Wat wil je graag bereiken als verloskundige?

Ik wil als verloskundige blijven leren, om goede zorg te kunnen bieden op verschillende vlakken en op een manier die bij de vrouw en haar gezin past. 

Wat doe je naast je bezigheden als verloskundige?

Ik ben bezig met de master Evidence Based Practice in Health Care aan de Universiteit van Amsterdam. Dit is een master die gericht is op onderzoek doen in de gezondheidszorg. Als ik naast studeren en werken nog een beetje tijd overhoud, racefiets en korfbal ik graag.

Heb je een relatie / kinderen?

Ik woon sinds kort samen, met mijn vriend Martijn, in ons nieuwe huis in Dronten

Waar kan je ’s nachts voor wakker worden gemaakt?

Een bevalling natuurlijk!

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer