Wie is Rosemiek Harrewijn?


Rosemiek Harrewijn

  • Naam: Rosemiek Harrewijn
  • Functie: verloskundige, basis-echoscopist, borstvoedingscoach, draagdoekconsulent
  • BIG-nummer: 89921947503
  • Aandachtsgebied: echografie, borstvoeding, draagdoeken, anticonceptie (implanon plaatsen en verwijderen)
  • Waar en wanneer afgestudeerd: Groningen, 2016 afgestudeerd.
  • Sinds wanneer werkzaam bij Morgenland: 2018

Wat vind jij het leukste om te doen als verloskundige?

Het begeleiden van het gehele geboorteproces en dat ouders hier goed op terug kijken. Een bevalling die mooi en goed verloopt, geeft je altijd erg veel voldoening. Daarnaast vind ik echo maken ook erg leuk om te doen.

Wat is het gekste telefoontje die je ooit kreeg op de diensttelefoon?

Net na middennacht tijdens oud en nieuw werd ik gebeld. Ik dacht ik ga een ‘Nieuwjaars-kindje’ op de wereld zetten, echter belde een wildvreemd persoon mij op om me gelukkig nieuwjaar te wensen. Vervolgens bleek het per ongeluk verkeerd verbonden.

Welke situatie of geboorte zal je nooit vergeten?

Midden in de nacht tijdens mijn dienst werd ik wakker gebeld voor een bevalling. Ik wist dat deze zwangere snel kan bevallen. Daarom heb ik mij heel snel aangekleed in het donker. Met de zwangere en haar partner zijn we naar het ziekenhuis gegaan om daar te bevallen. Na de bevalling ging ik even rustig koffie drinken in de kamer van de verpleegkundige. Ik keek toevallig naar beneden en ik zag ineens dat ik twee verschillende witte schoenen aan had: een Converse All Star en Stan Smith Adidas. Gelukkig was het niemand opgevallen (zover ik weet), totdat ik het iedereen zelf vertelde. Iedereen kon er om lachen. Dat krijg je als je haast hebt. #nieuwemodetrend

Wat eet/drink je het liefst tijdens de dienst en bij het begeleiden van een bevalling?

Tijdens werk drink ik vaak water, spa water, thee, maar voor een goede cappuccino sta ik altijd open. O ja en daarnaast drink ik onderweg naar een bevalling wel eens een beetje cola. Wat betreft eten is het een inkoppertje, maar een beschuit met muisjes is altijd lekker! Maar een stukje taart gaat er ook zeker in!

Wat wil je graag bereiken als verloskundige?  

De juiste vaardigheden ontwikkelen om de natuurlijke ouder in elke zwangere en partner naar boven te halen en hun eigen kracht te bevestigen en te versterken.

Wat doe je naast je bezigheden als verloskundige?

Als ik de tijd heb vind ik het heerlijk om lekker te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Ik kook ook graag uitgebreid voor familie bij speciale gelegenheden. Daarnaast vind ik voeding & leefstijl een interessant onderwerp, waar ik me graag in verdiep. Als sport doe ik aan korfbal, wat ik vanaf kinds af aan met plezier doe. Verder heb ik een fotografie opleiding voor zwangerschap, bevalling en newborn gevolgd en ben me hier in aan het ontwikkelen. Ik houd er van om op pad te gaan met vrienden en familie, zoals naar een musical.

Heb je een relatie / kinderen?

Ik ben Happy single.

Waar kan je ’s nachts voor wakker worden gemaakt?

Op dit moment zijn mijn guilty pleasures: dadels omhuld in pure chocolade en cheese onion chips

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer