Wie zijn wij


Het kleinschalige team van praktijk Morgenland bestaat uit vier vaste verloskundigen, namelijk verloskundigen Rolande Kempenaar, Daniëlle Wesseling, Floor Pol en Rosemiek Harrewijn. Zij verlenen zorg bij kinderwens, tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de kraamtijd. Verloskundigen Rolande en Daniëlle voeren echoscopische onderzoeken uit. Daarnaast is Daniëlle gespecialiseerd in borstvoeding en Rolande in anticonceptie

Praktijkassistente Anita Wesseling is er om de verloskundigen te ondersteunen in hun telefonische bereikbaarheid en administratie. De gespecialiseerde echo’s, zoals een 20-weken echo, worden in de praktijk uitgevoerd door echoscopiste Femke Brust.

Een bijzondere periode, zoals een zwangerschap en bevalling, is fijn om te delen met een vertrouwd gezicht. Tijdens de controles in de zwangerschap wordt hier veel tijd voor vrijgemaakt. Om alvast wat meer te weten van Rolande, Daniëlle, Floor, Rosemiek, Anita en Femke delen zij hier hun verhaal over hun eigen geboorte en vertellen zij meer over de keuze voor het vak verloskunde.

 

Rolande Kempenaar, verloskundige

 • Geboren: 28 april om 2:30 uur
 • Gezinssamenstelling: Ik kwam als 2e in het gezin en was het kleine zusje van m’n grote broer.
 • Zwangerschapsduur: 42 weken en 5 dagen
 • Geboortegewicht: 3340 gram en 49 cm
 • Plaats: Thuis.

Bijzonderheden: Ik heb bijna drie weken na de uitgerekende datum op me laten wachten. Maar toen ik eenmaal besloot te komen, was ik erg snel. De huisarts kon nog maar net één handschoen aan trekken voordat ik er was. Mijn vader had de klaargelegde witte doek met blauwe randjes stiekem omgewisseld voor een exemplaar met roze randjes. Zo graag wilde hij een dochter … en hij kreeg zijn zin!

Keuze voor verloskunde: Ik heb als verpleegkundige heel veel bevallingen begeleidt en jonge assistenten in diverse ziekenhuizen de eerste lessen in verloskunde mogen geven. Op een gegeven moment besloten zelf de opleiding tot verloskundige te gaan doen. Dit was een van de beste beslissingen van mijn leven. Wat een prachtig beroep heb ik. Waar kun je mij ’s nachts voor wakker maken…. voor een bevalling!

Daniëlle Wesseling, verloskundige

 • Geboren: 17 juni om 19:04 uur
 • Gezinssamenstelling: geboren als 2e dochter en kreeg later nog een broertje.
 • Zwangerschapsduur: precies 40 weken
 • Geboortegewicht: 3625 gram en 51 cm
 • Plaats: stadsziekenhuis in Kampen

Bijzonderheden: Op Vaderdag ontstonden de weeën tijdens het bezoeken van de ‘vaders’. De bevalling zette goed door waarna ik ’s avonds geboren werd. Een mooier Vaderdagscadeau kon mijn vader zich niet wensen! Ondanks de soepele bevalling had ik echter wel een gebroken sleutelbeen opgelopen.

Keuze voor verloskunde: De allereerste geboorte waar ik bij mocht zijn, ondertussen lang geleden maar wat kan ik me dat nog goed herinneren. Gegrepen door het vak en het wonder van het ontstaan van nieuw leven. Als verloskundige voel ik mij bevoorrecht hier een rol in te mogen spelen. Het voelt als een ongeschreven boek, waarbij ik bij het schrijven van de eerste bladzijden aanwezig mag zijn. Nog vele malen hoop ik hier mijn bijdrage in te mogen leveren en ervoor te zorgen dat ouders terug kunnen kijken op een mooi verhaal!

 

Floor Pol, verloskundige

 • Geboren: 11 maart om 6:00 uur
 • Gezinssamenstelling: Ik kwam als eerste en kreeg later nog een zusje en een broertje
 • Zwangerschapsduur: 42 weken
 • Geboortegewicht: 3200 gram en 52 cm
 • Plaats: Thuis

Bijzonderheden: Ik ben geboren op een boerderij, waar het rond mijn geboorte ook net de tijd was dat er biggetjes werden geboren in de stal. Gelukkig ging de bevalling van mijn moeder snel zodat mijn vader overal op tijd bij kon zijn. Alleen toen de huisarts de volgende dag op visite kwam en verrast vroeg waar de kraamverzorgster (mijn tante) was gebleven, moest mijn moeder vertellen dat zij in de stal bezig was om nog meer biggetjes geboren te laten worden. Mijn vader was namelijk op pad om mijn geboorteaangifte te doen!

Keuze voor verloskunde: Sinds kleins af aan heb ik altijd al iets met baby’s gehad. Na eerst te hebben nagedacht over het worden van kraamverzorgster, kwam ik op de middelbare school toevallig het beroep “verloskundige” tegen. Dat leek me helemaal mooi: niet alleen met baby’s werken maar ze ook nog eens helpen om op de wereld te komen! Na het afronden van de opleiding tot verloskundige heb ik nooit spijt gehad van mijn keuze. Wat een eer om deel uit te mogen maken van zo’n mooi en intiem traject als een zwangerschap en een bevalling!

 

Rosemiek Harrewijn, verloskundige

 • Geboren: 1 november om 4:45 uur
 • Gezinssamenstelling: Ik kwam als 3e in het gezin en heb twee broers.
 • Zwangerschapsduur: 41 weken en 6 dagen
 • Geboortegewicht: 4000 gram en 52 cm
 • Plaats: Thuis

Bijzonderheden: Een dag voordat mijn moeder ingeleid zou worden voor de bevalling besloot ik toch zelf thuis ter wereld te komen. Bijna 2 weken te laat en aan het einde van de herfstvakantie van mijn broers. Mijn broers dachten leuk met mij te spelen in de vakantie, maar helaas moesten zij weer naar school. Als 3e kind ging de bevalling zo snel dat de verloskundige nog net op tijd was. Ondanks dat ik huilend ter wereld kwam, sliepen mijn broers rustig door.

Keuze voor verloskunde: Een zwangerschap en geboorte blijf ik iets wonderbaarlijks vinden. Vroeger keek ik ook graag naar een programma’s als ‘Bevallingsverhalen’. Vanuit die interesse ben ik de opleiding tot verloskundige gaan doen. Sinds mijn studie begeleid ik met veel plezier vrouwen en hun partners in deze unieke periode en vind ik het een eer om hierin mijn bijdrage te mogen geven.

 

Anita Wesseling, praktijkassistente

 • Geboren: 22 juli om 19:05 uur
 • Gezinssamenstelling: oudste van 2 meisjes
 • Zwangerschapsduur: 41 weken en 3 dagen
 • Geboortegewicht: 3720 gram en 51 cm
 • Plaats: de kraamafdeling van de Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen in Rotterdam

Bijzonderheden: Ruim een week na de uitgerekende datum en een langdurige bevalling zag ik aan het begin van de avond het levenslicht. Ik werd geboren in de Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen, waar toekomstige vroedvrouwen het vak verloskunde konden leren. Mijn moeder kon na de bevalling bijkomen in de kraamkliniek, waar zij onder strikte bedrust werd verzorgd door de nonnen. Na 10 dagen mocht mijn vader mij en m’n moeder dan ook eindelijk mee naar huis nemen.

Keuze voor verloskunde: Na vele jaren als tandartsassistente werkzaam te zijn geweest werd mijn belangstelling voor de verloskunde vooral gewekt omdat mijn dochter dit mooie vak ging leren. Meerdere zwangerschappen had ik zelf al meegemaakt, dus ervaringsdeskundige was ik al. Nu kan ik toekomstige ouders helpen door actief te zijn als praktijkassistente. Met veel enthousiasme zorg ik, naast administratieve bezigheden, voor de telefonische bereikbaarheid waarbij ik iedereen zo goed mogelijk van dienst wil zijn.

 

Femke Brust, gespecialiseerd echoscopist

 • Geboren:9 oktober om 12.50 uur
 • Gezinssamenstelling: ik ben als eerste kindje geboren
 • Zwangerschapsduur: 39 weken en 1 dag
 • Geboortegewicht: 3050 gram en 50 cm
 • Plaats: thuis in Winschoten

Bijzonderheden: Ik ben geboren in het huis van mijn opa en oma. Oma was ernstig ziek en lag daardoor alleen nog maar op bed. Op het moment van mijn geboorte waren alleen mijn moeder en oma thuis. De bevalling ging snel waardoor mijn moeder zonder begeleiding is bevallen. Op het moment dat mijn oma een babygeluidje hoorde, heeft ze nog voldoende kracht verzamelt om uit haar bed te komen om even hulp te bieden. Alles ging gelukkig goed. De huisarts hoefde alleen nog maar de navelklem te zetten.

Keuze voor verloskunde: Mijn eigen zwangerschap is de aanleiding geweest om verloskundige echo’s te gaan maken. Ik werkte in het ziekenhuis als allround echoscopiste. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik alleen bij 9 weken een echo onderzoek. Voor mij reden om me hierin te verdiepen en meer echo’s mogelijk te maken! Later heb ik een specifieke echo-opleiding gedaan en de verloskunde-opleiding gevolgd. Nu maak ik met veel plezier gespecialiseerde echo’s zoals een geslachtsbepaling bij 15 a 16 weken en een 20-weken echo.

Het laatste nieuws


Nieuws Morgenland team

Na vier weken inwerken hebben we besloten niet verder te gaan samenwerken m...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertel...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertel...

Lees meer