Zwangerschapscursus


Een zwangerschapscursus is een manier van voorbereiding op de bevalling, die je als zwangere vrouw alleen of als koppel kan volgen. In de gemeente Dronten zijn er verschillende zwangerschapscursussen.

 

Cursus Mindfulness rondom Zwangerschap door Yvon Tuinte, Dronten

Gericht op zwangere vrouwen en hun partners geeft Yvon Tuinte een Mindfulness-cursus van acht bijeenkomsten. De cursus geeft handvaten voor het omgaan met stress en ongemakken. Wat ervoor zorgt meer in het nu te leven en te genieten van het moment. Deze volledige cursus richt zich niet alleen op de zwangerschap en het aanstaande ouderschap, maar geeft ook handreikingen om met vertrouwen en aandacht te leven! De cursus bestaat uit acht avonden van 2,5 uur en een stilte-ochtend. Klik hier voor meer informatie.

Bewogen zwanger door Anja Bruggink, Dronten

In groepsverband is de zwangerschapcursus ‘Deliver it’ mogelijk. Tijdens deze cursus is er een gedeelte theorie en voorlichting over de zwangerschap en bevalling. Daarnaast is er een deel actieve fitnesstraining met de mogelijkheid tot het stellen van een eigen trainingsdoel.

Individueel is een zwangerschapscursus op maat mogelijk. In vogelvlucht worden alle belangrijke aspecten voor de voorbereiding op de bevalling langs gelopen. Een verkorte cursus bestaat uit twee individuele lessen van 1,5 uur. Klik hier voor meer informatie.

Zwangerschapscursus Samen bevallen, Elburg of Harderwijk

Een informatieve en praktische zwangerschapscursus die je als koppel volgt. Het is mogelijk om een complete cursus te volgen, een minicursus, privé cursus of een herhalingscursus. Een complete cursus bestaat uit zeven lessen voor de bevalling en één les erna.

De cursus samen bevallen wordt gegeven in Elburg of Harderwijk. Klik hier voor meer informatie. 

Zwangerschapszwemmen

Iedere maandagavond van 19:00 tot 19:45 uur is er zwangerschapszwemmen in zwembad Overboord te Dronten. Zwangerschapszwemmen kan prettig zijn doordat er in water alle vrijheid is om te bewegen. Tijdens de 45 minuten durende les worden conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Alle oefeningen worden op eigen tempo en niveau uitgevoerd. Klik hier voor meer informatie.

Zwangerschapsyoga door Petra Valkenburg, Dronten

Fysiotherapeute en yogadocente Petra Valkenburg verzorgt een cursus zwangerschapsyoga. De lessen zijn wekelijks en duren 1,5 uur.  Het aspect ontspanning krijgt aandacht door bijvoorbeeld het aanleren van ademhalingstechnieken voor tijdens de ontsluitings- en uitdrijvingsweeën. In de cursus zijn ook lessen met partner inbegrepen, waarbij onder andere massage door de partner aan bod komt. De cursus vindt plaats in de speciaal ingerichte praktijkruimte aan huis, aan de Beiersgulden 9 te Dronten.

Meer informatie is te verkrijgen via email hdvalkenburg@solcon.nl of telefoon 0321-336048.

Zwangerschapsyoga bij Yoga-4U

Yogadocent Renate de Vries geeft zwangerschapsyoga in een flow van acht lessen met een kleine groep zwangere vrouwen. Het is mogelijk om op ieder gewenst moment in de zwangerschap te beginnen vanaf 14 weken. Na 8 lessen is het mogelijk om de hele zwangerschap zwangerschapsyoga te beoefenen. Yoga helpt bij het laten afnemen van angsten en stress. Tevens zorgt het voor het bewust beleven van de zwangerschap en geboorte. In de cursus is een partneravond opgenomen. De cursus vindt plaats aan de Herfst 101 in Dronten. Klik hier voor meer informatie.

Online cursus Mindful Zwanger & Bevallen

Deze online mindfulnesstraining is onder andere ontwikkeld door een mindfulnesstrainer, verloskundige en gynaecoloog. De cursus bestaat uit acht online lessen. De lessen zijn gevuld met videolessen, uitgebreide readers, diverse opdrachten en meditaties. Op deze manier kan het bewust omgaan met de zwangerschap en geboorte in eigen tijd én thuis ingedeeld worden. Klik hier voor meer informatie.

Het laatste nieuws


2019-12--I-stock-15

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertel...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertel...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertel...

Lees meer