Zwangerschapscursus


Een zwangerschapscursus is een manier van voorbereiding op de bevalling, die je als zwangere vrouw alleen of als koppel kan volgen. In de gemeente Dronten zijn er verschillende zwangerschapscursussen.

 

Cursus Mindfulness rondom Zwangerschap door Yvon Tuinte, Dronten

Gericht op zwangere vrouwen en hun partners geeft Yvon Tuinte een Mindfulness-cursus van acht bijeenkomsten. De cursus geeft handvaten voor het omgaan met stress en ongemakken. Wat ervoor zorgt meer in het nu te leven en te genieten van het moment. Deze volledige cursus richt zich niet alleen op de zwangerschap en het aanstaande ouderschap, maar geeft ook handreikingen om met vertrouwen en aandacht te leven! De cursus bestaat uit acht avonden van 2,5 uur en een stilte-ochtend. Klik hier voor meer informatie.

Bewogen zwanger door Annebel Troost, Dronten

In groepsverband is de zwangerschapscursus Bewogen Zwanger mogelijk. Tijdens deze cursus is er een gedeelte theorie en voorlichting over de zwangerschap en bevalling. Daarnaast is er een deel actieve fitnesstraining met de mogelijkheid tot het stellen van een eigen trainingsdoel. De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten, waarvan één bijeenkomst een partneravond is en er na de bevalling een terugkomochtend wordt georganiseerd. 

Individueel is een zwangerschapscursus op maat mogelijk. In vogelvlucht worden alle belangrijke aspecten voor de voorbereiding op de bevalling langs gelopen. Een verkorte cursus bestaat uit een individuele les van ongeveer 2 uur. Klik hier voor meer informatie.

Zwangerschapscursus Samen bevallen, Elburg of Harderwijk

Een informatieve en praktische zwangerschapscursus die je als koppel volgt. Het is mogelijk om een complete cursus te volgen, een minicursus, privé cursus of een herhalingscursus. Een complete cursus bestaat uit zeven lessen voor de bevalling en één les erna.

De cursus samen bevallen wordt gegeven in Elburg of Harderwijk. Klik hier voor meer informatie. 

Zwangerschapszwemmen Lelystad

Op dinsdagavond en donderdagochtend is er zwangerschapszwemmen in zwembad Sportcentrum De Koploper te Lelystad. Zwangerschapszwemmen kan prettig zijn doordat er in water alle vrijheid is om te bewegen. Tijdens de 45 minuten durende les worden conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Alle oefeningen worden op eigen tempo en niveau uitgevoerd. Elke twee maanden is er na afloop van de les een informatieavond. Een gediplomeerde docente zwangerschapseducatie vertelt tijdens deze avond iets over een zwangerschap gerelateerd onderwerp. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de bevalling, wat en hoe na de bevalling, ademhalingstechnieken en bekkenbodemspieren. Naast de informatieavonden organiseert De Koploper ook partneravonden. De partner mag dan meedoen met de les. Klik hier voor meer informatie.

Zwangerschapsyoga door Petra Valkenburg, Dronten

Fysiotherapeute en yogadocente Petra Valkenburg verzorgt een cursus zwangerschapsyoga. De lessen zijn wekelijks en duren 1,5 uur.  Het aspect ontspanning krijgt aandacht door bijvoorbeeld het aanleren van ademhalingstechnieken voor tijdens de ontsluitings- en uitdrijvingsweeën. In de cursus zijn ook lessen met partner inbegrepen, waarbij onder andere massage door de partner aan bod komt. De cursus vindt plaats in de speciaal ingerichte praktijkruimte aan huis, aan de Beiersgulden 9 te Dronten.

Meer informatie is te verkrijgen via email hdvalkenburg@solcon.nl of telefoon 0321-336048.

Zwangerschapsyoga bij Yoga-4U

Yogadocent Renate de Vries geeft zwangerschapsyoga in een flow van acht lessen met een kleine groep zwangere vrouwen. Het is mogelijk om op ieder gewenst moment in de zwangerschap te beginnen vanaf 14 weken. Na 8 lessen is het mogelijk om de hele zwangerschap zwangerschapsyoga te beoefenen. Yoga helpt bij het laten afnemen van angsten en stress. Tevens zorgt het voor het bewust beleven van de zwangerschap en geboorte. In de cursus is een partneravond opgenomen. De cursus vindt plaats aan de Herfst 101 in Dronten. Klik hier voor meer informatie.

Online cursus Mindful Zwanger & Bevallen

Deze online mindfulnesstraining is onder andere ontwikkeld door een mindfulnesstrainer, verloskundige en gynaecoloog. De cursus bestaat uit acht online lessen. De lessen zijn gevuld met videolessen, uitgebreide readers, diverse opdrachten en meditaties. Op deze manier kan het bewust omgaan met de zwangerschap en geboorte in eigen tijd én thuis ingedeeld worden. Klik hier voor meer informatie.

Cursus relaxed bevallen, Lelystad

Petra Vermast, kraamverzorgende en doula, geeft de zwangerschapscursus Relaxed Bevallen. De zwangerschapscursus wordt in groepsverband gegeven, bestaat uit vier avonden en is bedoeld voor stellen (maximaal drie stellen). Het is een cursus gebaseerd op hypnobirthing- en mindfulness technieken waarbij informatie wordt gegeven over het geboorteproces en wordt aangeleerd hoe een zwangere diepe ontspanning kan ervaren. Tijdens de cursus wordt een geboorteplan opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met ieders persoonlijke wensen en voorkeuren. De cursus is inclusief boek, hand-outs, mp3’s en een bel afspraak bij 38 weken zwangerschap. Klik hier voor meer informatie.

Eendaagse bevalcursus van FijnZwanger, Putten

 
De ‘eendaagsebevalcursus FijnZwanger’ van Sabine de Groot is een uitgebreide groepscursus van vier uur, waarbij de focus ligt op de bevalling. Er worden verschillende technieken aangeleerd uit de mindfulness, hypnobirthing en zwangerschapsyoga. Onderwerpen als het geboorteplan en massagetechnieken komen hierbij aan bod. Thuis kunnen (aanstaande) ouders verder aan de slag met een werkboek en oefeningen. Deze cursus is ook geschikt als opfriscursus wanneer er een tweede of derde kindje op komt is. Tevens is het mogelijk om een privécursus te volgen. Klik hier voor meer informatie.
 

Zwangerschapsyoga bij VitaalOveral, Biddinghuizen

De zwangerschapsyoga, gegeven door Natalie Sturkenboom, geeft de mogelijkheid om wekelijks bewust stil te staan bij de zwangerschap. In een kleine groep wordt gewerkt aan de houding, beweging, ademhaling en ontspanning. Meedoen met zwangerschapsyoga kan vanaf drie maanden zwangerschap tot zolang het prettig is. VitaalOveral werkt met een strippenkaart, die negen maanden geldig blijft, zodat ook na de zwangerschap de overgebleven strippen opgemaakt kunnen worden. De lessen worden op donderdagavond gegeven, van 19:00 tot 20:00 uur, in het Koetshuis te Biddinghuizen. Meer informatie is te vinden op www.vitaaloveral.nl

Vitaal Mommy Outdoor bij VitaalOveral, Biddinghuizen

Vitaal Mommy Outdoor is een groepsles speciaal bedoeld voor zwangere en pas bevallen vrouwen, begeleid door Natalie Sturkenboom. Vanaf zestien weken zwangerschap tot aan de bevalling en vanaf zes weken na de geboorte kan worden meegedaan aan deze outdoor cursus. De actieve buitenactiviteit van 60 minuten draagt bij aan de fitheid, conditie en versterking/stabilisatie van de spieren in het bekken en de bekkenbodem. Iedere zwangere kan meedoen op haar eigen niveau, ook als er sprake is van bekken- of bekkenbodemklachten. Vitaal Mommy Outdoor geeft ook ontspanning- en ademhalingsoefeningen. Het is mogelijk om de Vitaal Mommy Outdoor tot negen maanden na de bevalling te blijven volgen. De lessen worden gegeven op maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur in Biddinghuizen. Meer informatie is te vinden op www.vitaaloveral.nl

AQUA9MAANDEN zwangerschapszwemmen, Dronten

Elke woensdagmiddag van 13:30 tot 14:15 uur is er de AQUA9MAANDEN groepsles in het ‘Aat de Jonge-zwembad’  in Dronten. In het water kan de conditie op peil blijven zonder dat de gewrichten belast worden. Naast licht conditionele oefeningen worden ook diverse ademhaling- en ontspanningstechnieken aangeleerd. Een ideale combinatie om fit en gezond te blijven tijdens de zwangerschap. De AQUA9MAANDEN groepsles van 45 minuten wordt gegeven door een gediplomeerd zweminstructeur. Meer informatie is te vinden op https://optisport.nl/locaties/aatdejongezwembad/aqua9maanden

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer