Anticonceptie


Na de geboorte kan het handig zijn om na te denken over anticonceptie gebruik. Tijdens de kraamtijd en bij de nacontrole wordt anticonceptie door de verloskundigen besproken. Bij verloskundigenpraktijk Morgenland kan laagdrempelig persoonlijk advies gegeven worden op het gebied van anticonceptie. Ook als er geen zwangerschap heeft plaats gevonden en er advies gewenst is kan men bij de verloskundige terecht.

Verloskundigen Rolande Kempenaar en Floor Pol hebben zich gespecialiseerd in anticonceptie en kunnen orale anticonceptie  voorschrijven. Daarnaast heeft Rolande heeft veel ervaring met het plaatsen en verwijderen van spiralen, zowel koper- als hormoonhoudende spiralen. Verloskundige Floor verzorgt de plaatsing en verwijdering van het anticonceptiestaafje, ookwel bekend als Implanon. De verloskundigen kunnen anticonceptie voorschrijven aan gezonde vrouwen met een ongecompliceerde medische voorgeschiedenis. Als er een anticonceptiemiddel is voorgeschreven zal de huisarts op de hoogte worden gebracht van de gekozen anticonceptie.

 

Persoonlijk adviesgesprek voor anticonceptie

  • Inclusief eventueel voorschrijven van orale anticonceptie € 30,-

Spiraal

  • Inclusief het maken van een controle echo 6 weken na plaatsing € 61,11
  • Verwijderen spiraal € 25,-

Anticonceptiestaafje Implanon

  • Plaatsen anticonceptiestaafje, Implanon € 61,11
  • Verwijderen anticonceptiestaafje, Implanon € 61,11

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief de kosten van de spiraal of hormoonstaafje zelf. De hormoonhoudende spiraal (Mirena of Kyleena) kost ongeveer € 140,- en de koperspiraal (T-safe) bedraagt € 69,-. Hormoonstaafje Implanon kost rond de € 135,-. Het is afhankelijk van de zorgverzekeraar in hoeverre deze anticonceptiemiddelen vergoed worden.

 

In onderstaande brochures is meer informatie te vinden over de verschillende soorten anticonceptie. De hormoonhoudende spiraal Kyleena wordt niet in onderstaande brochures weergegeven. Voor meer informatie over de Kyleena spiraal klik hier.

Anticonceptie goed om te wetenAnticonceptie voor en na de bevalling

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Rosemiek van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt over wat...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Floor Pol van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze ma...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Rolande Kempenaar van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt...

Lees meer