Dragen


Het dragen van een kind draagt bij aan de ontwikkeling van een kind. Dragen kan met behulp van een draagdoek of een draagzak. Baby’s die veel gedragen worden zijn rustiger, hebben minder stress en huilen aanzienlijk minder. Dragen draagt bij aan de hechting tussen ouder en kind en kan helpen bij het ondersteunen van borstvoeding. Ook lichamelijk gezien zorgt de kikkerhouding tijdens het dragen bij een kind voor voordelen.

Het is belangrijk dat het dragen op een veilige en zorgvuldige manier gebeurt. Een draagconsulent kan helpen bij het aanleren van correct dragen. Verloskundigen Daniëlle Wesseling en Rosemiek Harrewijn zijn beiden draagconsulent. Een draagconsulent kan alles vertellen over het dragen van een kind, wat zelfs al mogelijk is bij pasgeboren baby’s. Daarnaast helpt een draagconsulent bij het aanleren van knopen en verschillende draagtechnieken.

  • Draagconsult baby dragen, 60 a 75 minuten  € 75,00

Tijdens een draagconsult is het mogelijk om verschillende draagtechnieken uit te proberen of er wordt één specifieke draagtechniek stap voor stap aangeleerd. Hierbij maken Daniëlle en Rosemiek gebruik van een professionele draagpop.

  • Draag- en borstvoedingsadvies in één, 90 minuten € 110,00

Draagconsulent Daniëlle is tevens lactatiekundige. Het is mogelijk om een draagconsult te combineren met borstvoedingsadvies. Bijvoorbeeld 30 minuten uitleg over het voorbereiden op borstvoeding & werk, met daarbij 60 minuten draagadvies voor het aanleren van een draagtechniek.

  • Opfris draagconsult baby dragen, 30 minuten € 37,50

Een opfris draagconsult is bijvoorbeeld geschikt bij een tweede kindje waarbij ouders het gebruik van de draagdoek of -zak weer even willen opfrissen. Een opfris draagconsult kan ook gebruikt worden om de draagtechniek goed aan te passen op de grootte van de baby zodra de baby gaat groeien. Gezien ouders bij een opfris draagconsult al ervaring hebben met dragen, neemt het consult 30 minuten in beslag. 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer