Voorlichting Dragen


Tijdens de voorlichtingsavond over dragen komt dragen in de zwangerschap en na de geboorte aan bod. De voorlichting wordt gegeven door verloskundigen én draagconsulente Daniëlle Wesseling, die zich ook heeft gespecialiseerd in dragen voor zwangere vrouwen.

In de zwangerschap kan een draagdoek gebruikt worden als steun voor de zwangere buik. Door het gebruik van verschillende knopen kan een draagdoek verlichting geven bij bijvoorbeeld rug- of bekkenklachten. Meerdere knooptechnieken worden geoefend op deze avond. Er wordt duidelijk voorlichtingsmateriaal meegegeven, wat er voor zorgt dat vrouwen later thuis makkelijk zelf de knopen kunnen toepassen. Na de voorlichtingsavond kan de draagdoek voor één week geleend worden om te zien of dit verlichting geeft. Ook het aanschaffen van een draagdoek is mogelijk bij verloskundigenpraktijk Morgenland. 

Dragen na de geboorte is zowel voor de ouders als het kind prettig. Door de vele voordelen die dragen heeft wordt dit tegenwoordig steeds meer gedaan. Tijdens de voorlichtingsavond wordt uitleg gegeven over verschillende typen draagdoeken en – zakken. Er wordt ingegaan op hoe een baby het veiligst gedragen kan worden. De knooptechniek voor de geweven draagdoek wordt daarna stap voor stap doorgenomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele draagpoppen, met een levensecht gewicht. De knooptechniek wordt aan het eind van de avond op papier meegegeven.

De voorlichting wordt gegeven in een kleine groep, van 3 tot 5 zwangere vrouwen, waarbij de partners van harte welkom zijn. De partner kan helpen bij het knopen en kan ook zelf met de draagpop de draagtechniek leren. Voor deze voorlichtingsavond wordt een vergoeding van € 40,- gevraagd per zwangere vrouw / koppel.

De voorlichting over dragen wordt op aanvraag georganiseerd op de praktijk locatie in Dronten. Dit houdt in dat een zwangere vrouw of koppel zich samen met andere zwangere vrouwen of koppels, als groep, kunnen aanmelden.  

Voor het aanmelden van een groep kan het volgende contactformulier worden gebruikt.

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer