• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Natuurlijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt deze maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Op maandochtend ontmoet ik Sophie, de nieuwe stagiaire, die komende weken mee gaat draaien tijdens de diensten en spreekuren. Samen met mijn collega’s kiezen we ervoor verloskundigen in opleiding te begeleiden ondanks de corona pandemie, zodat er in de toekomst verloskundigen blijven afstuderen.

Het is de eerste stage van Sophie en het zal dus haar eerste kennismaking met het vak in de praktijk zijn. Het doet me denken aan mijn eerste stage en de zenuwen die ik daarbij voelde. Ik kan me nog goed herinneren dat ik destijds door de verloskundige van het treinstation werd opgepikt en we doorreden om een kraamvisite te doen.

Voor mijn gevoel was ik nog maar net de trein uitgestapt of ik stond ineens in een slaapkamer over de schouder van de verloskundige mee te kijken bij het controleren van de hechtingen. Wat was ik onder de indruk van de mate waarin de vrouw zich letterlijk en figuurlijk blootgaf. En nog steeds is dat in de kern iets van de meest bijzondere aspecten van ons vak. Het vertrouwen krijgen van vrouwen en de manier waarop zij zich open stellen zodat ik hen als verloskundige kan helpen.

Sophie vraagt wat we nou eigenlijk doen als we dienst hebben en er is geen bevalling is. Ja, wat zal ik daar nou eens op antwoorden. Kraamvisites rijden, huisbezoeken doen bij spoedgevallen, extra controles op de praktijk, telefoontjes beantwoorden bij vragen…

Voor mij allemaal vanzelfsprekend maar voor een leerling een nieuwe ervaring. Uiteindelijk zijn wij er als verloskundige voor om het natuurlijke proces rondom zwangerschap en geboorte te bewaken en de vrouw vertrouwen te geven! 

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Februari

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer