• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Loodgieter nodig?

Loodgieter nodig?

Verloskundige Daniëlle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Tijdens een bevalling is het belangrijk dat de zwangere vrouw in beweging blijft. Het regelmatig afwisselen van houdingen tijdens de weeën bespoedigd de geboorte. Het is daarbij vooral belangrijk dat de moeder een houding aanneemt waarin ze zich zelf prettig voelt. Dit kan zittend of liggend zijn, maar ook in bad of onder de douche. Menig vrouw brengt uren onder de douche door bij het wegpuffen van de ontsluitingsweeën. En dat is niet zo gek want de warmte van het water zorgt ook nog eens voor ontspanning. Tenminste, in de meeste situaties.

Zo was ik bij een bevalling waarbij de barende zich onder de douche had gesetteld. Na een poosje ging ik even kijken hoe het met haar ging en kwam onderweg naar de badkamer het water mij al tegemoet. Op m’n tenen lopend kom ik aan bij de badkamer en tref ik een hevig puffende vrouw aan. Zodra ze klaar is met puffen en om zich heen kijkt schrikt ze net zo erg als ik eerder. Zij ziet nu ook dat de gehele badkamer en hal onder water staan. Deze situatie is even alles behalve ontspannen. De douche gaat direct uit en met handdoeken probeer ik de schade te beperken. Ook de vader snelt naar boven en belt gelijk de loodgieter. Terwijl ik me met de moeder terug trek gaat even later de loodgieter  aan de slag.  Wat een geluk dat deze bevalling overdag is bedenk ik mij, zo kan deze vrouw straks weer fijn plaats nemen onder de douche. Nooit gedacht nog eens een loodgieter nodig te hebben bij een bevalling.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Juli

 


 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer