• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Wereldlichtjes

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

De meeste ouders krijgen hun baby tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Bij deze zwangerschapsduur is een baby voldragen en doorgaans sterk genoeg om het goed te doen buiten de buik van de moeder. De minimale zwangerschapsduur van 37 weken is niet voor iedere baby weggelegd. Soms worden baby’s ook weleens te vroeg geboren. Als verloskundige worden we dan gebeld door ouders die vaak erg geschrokken zijn dat de bevalling zich in een vroeg stadium aandient.

Gelukkig is de verloskundige-zorg in Nederland goed ingericht waardoor te vroeg geboren baby’s goed opgevangen kunnen worden nadat wij ze hebben doorverwezen naar het ziekenhuis. Na vaak lange en spannende weken in het ziekenhuis komen ouders dan uiteindelijk thuis met hun baby en kan het geluk niet op. Helaas maken wij ook mee dat ouders thuis komen en hun baby niet gezond is of zelfs is overleden. Het verdriet in een gezin is onbeschrijfelijk groot als ouders hun lang verwachte baby niet verder mogen leren kennen. Als verloskundigen staan wij ouders dan bij en begeleiden hen de eerste weken door deze moeilijke tijd heen.

Voor mij als verloskundige geldt dat ik deze lieve gezinnen die getroffen zijn door zo’n groot verdriet niet snel meer vergeet. Daarom steek ik op zondag 8 december om zeven uur ’s avonds een kaarsje aan. In december wordt er over de hele wereld Wereldlichtjes dag gehouden, op de 2e zondag van de maand.  Op deze dag denken we extra aan de baby’s die het niet hebben gered door bijvoorbeeld een vroeggeboorte of ander medisch probleem. Gezinnen die dit is overkomen hebben elke dag met het gemis te maken. Op 8 december denken wij speciaal aan hen. Hoe klein een baby ook was, je kind blijft voor altijd je kind.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: December

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer