• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Warm welkom

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Als verloskundigen werken we nauw samen met kraamverzorgenden. De kraamverzorgende is de steun voor het gezin in de eerste week na de geboorte. Zij doet controles bij moeder en baby en geeft uitleg over de verzorging en voeding van de baby. Een kraamverzorgende assisteert ons ook bij thuisgeboortes. Heel fijn om een paar extra handen te hebben bij het begeleiden van een bevalling thuis. Wij bellen de kraamverzorgende als de weeën bij de vrouw goed op gang zijn en we assistentie kunnen gebruiken.

Zo was ik ook bij een bevalling, had ondertussen de kraamverzorgende gebeld en hielp samen met de vader, de moeder met het wegpuffen van de weeën op hun slaapkamer. De zwangere zit middenin een wee als de deurbel gaat… de kraamverzorgende! Uiteraard mag haar man nergens heen op zo’n moment, dus ik ga naar de deur om deze open te doen.

Zodra ik de deur van de slaapkamer open wacht mij een onaangename verassing. De poes des huizes, die mij nog niet eerder was opgevallen, had mij duidelijk wel opgemerkt en stond mij in aanvalshouding op te wachten. Nou ben ik als boerendochter dieren gewend maar deze poes had zich ontplooid tot een heuse leeuwin die haar baasje wilde beschermen. Met veel geblaas wil deze poes mij aanvallen en kan ik nog net op tijd de deur dicht trekken voordat de poezenklauwen mij bereiken.

De vader kijkt op vanachter zijn vrouw op en ziet mijn verschrikte gezicht. Zodra de wee voorbij is vraag ik toch maar of hij de deur open wil doen. De poes wordt gelijk naar buiten gebonjourd en de kraamverzorgende binnen gelaten. Een paar uur verder, als we met z’n allen aan de beschuit met muisjes zitten, kunnen we smakelijk lachen om het voorval. En de poes… die verschijnt niet veel later achter het raam, duidelijk in rustigere toestand, en zal straks kennis gaan maken met z’n nieuwe huisgenoot.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Augustus

 

 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer