• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Uit de praktijk

Uit de praktijk

Op alles voorbereid

Verloskundige Daniëlle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vertelt elke maand over wat zij meemaakt bij het uitoefenen van haar beroep.

Als verloskundige kom ik in allerlei situaties terecht. Aangezien deze situaties niet altijd voorspelbaar zijn zorg ik voor een goede voorbereiding. Met een gevulde auto rijd ik de polder door. Naast alle gebruikelijke verlostassen, die mijn kofferbak al bijna in z’n geheel in beslag nemen, heb ik ook een echte ‘bevallingskit voor onderweg’ bij me. Sommige collega’s verklaren me voor gek, zoveel als ik met me mee sleep, maar ik acht het hoogst noodzakelijk. Zelfs een extra setje kleding behoort tot mijn standaard uitrusting, aangezien sommige baby’s met een grote golf vruchtwater ter wereld komen.

Laatst, toen ik bij een thuisbevalling dacht de geboortegolf droog te zijn doorgekomen, bleek er toch nog een addertje onder het gras te zitten. Bij het nakijken van de pasgeboren baby, bleek deze dochter een bestemming te hebben bedacht voor haar eerste urinelozing. Je voelt ‘m al aankomen. Deze was voor mij bedoeld. Mocht je denken dat alleen jongetjes hiertoe in staat zijn. Ik kan je vertellen, babymeisjes kunnen er ook wat van. Na deze goud gele douche, en veel gelach van de ouders en kraamverzorgster, was ik maar wat blij met mijn uitrusting. Na het wisselen van de kleding kon ik rustig bijkomen van deze waterplens. Waarbij ik onder het genot van een kopje thee en beschuit met roze muisjes er toch ook wel smakelijk om kon lachen.

Bron: de Drontenaar
Uitgave: Juni

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer
persbericht februari

‘Doorgeefkast’ voor zwangerschaps- en babyartikelen bij Morgenland

Het team van verloskundigenpraktijk Morgenland heeft een speciale ‘Doorge...

Lees meer
februari-2024-I-stock-8

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer