• Je bevind je in
  • Nieuws
  • Bericht: Vijf jaar Morgenland

Vijf jaar Morgenland

Vijf jaar Morgenland

Deze maand bestaat verloskundigenpraktijk Morgenland uit Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant vijf jaar. Een jubileum die de oprichtsters Rolande Kempenaar en Daniëlle Wesseling graag willen vieren. Morgenland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdige praktijk waar de begeleiding gericht is op de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Daarbij kan er ook gebruik gemaakt worden van een pretecho, twintig-weken echo of het plaatsen van een spiraaltje.

Verloskundige Rolande verteld dat de zorg verder gaat dan alleen het begeleiden van de zwangerschap en geboorte. “We vinden het belangrijk om de zwangere en haar partner te leren kennen, daarom maken we extra veel tijd vrij tijdens de afspraken. Eigenlijk de dubbele tijd als wat de gemiddelde verloskundigenpraktijk hanteert. Dit maakt dat er bijvoorbeeld alle ruimte is voor het stellen van vragen. En vragen kunnen zelfs nog ver na de geboorte gesteld worden, doordat wij onder andere ook begeleiden bij borstvoeding geven.”

De verloskundigen, die met z’n tweeën de praktijk startte, hebben inmiddels een team gevormd van vier verloskundigen, een praktijkassistente en gespecialiseerd echoscopiste. Verloskundige Daniëlle verteld vooral trots te zijn op het vertrouwen die ze van vrouwen en partners heeft gekregen. “De zwangerschap is zo’n unieke periode, de meeste vrouwen maken dat maar een paar keer in hun leven mee.

Ondertussen ben ik zelf ook moeder geworden en begrijp ik nog beter wat gezinnen meemaken. Om juist in deze fase van het leven van mensen een rol te kunnen spelen zie ik als een voorrecht. Ik doe het werk met plezier en hoop het nog jaren te kunnen doen.” Ook verloskundige Rolande beaamt dit en geeft aan dat ze haar nog steeds voor een bevalling wakker kunnen bellen. Want dat blijft toch wel de kers op de taart van het werk van een verloskundige, het begeleiden van een geboorte! 

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer