Wie is Rolande Kempenaar?


  • Naam: Rolande Kempenaar
  • Functie: verloskundige, basis-echoscopist
  • BIG-nummer: 69011363403
  • Aandachtsgebied: verloskunde en anticonceptie (spiralen plaatsen en verwijderen)
  • Waar en wanneer afgestudeerd: Turnhout (België), 2007 afgestudeerd
  • Sinds wanneer werkzaam bij Morgenland: 2015, medeoprichtster

Wat vind jij het leukste om te doen als verloskundige?

Ik vind door alle verschillende facetten van het vak het heerlijk om verloskundige te zijn. Nadat ik jaren als verpleegkundige op een verlosafdeling in het ziekenhuis had gewerkt, heb ik de keuze gemaakt verloskunde te gaan studeren. Dus ik op m’n 45e nog aan de studie! Ik heb erg genoten van deze studententijd en tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van mijn keuze. Na het behalen van mijn echo-opleiding en bevoegdheid om spiraaltjes te plaatsen voelt het compleet. Ik voel me door- en – door verloskundige.

Wat is het gekste telefoontje die je ooit kreeg op de diensttelefoon?

Ik was net afgestudeerd toen ik een telefoontje kreeg met:”Mijn dochter krijgt volgens mij nu een kind”. De dochter was niet bekend in de praktijk en bleek ook niet te weten dat ze zwanger was. Het meisje beviel totaal onverwachts thuis op het toilet. Voor mij heel bijzonder en mooi om te zien hoe een heel netwerk om haar heen kwam in de vorm van familie en vrienden om moeder en kind op te vangen en een goede start te geven.

Welke situatie of geboorte zal je nooit vergeten?

Als ik meer dan één keer een gezin mag helpen met de geboorte van een kind dan is dat toch wel extra speciaal. Er is één gezin waar ik maarliefst alle vier de kinderen op de wereld heb mogen helpen. Dat zal ik zeker nooit vergeten!

Wat eet/drink je het liefst tijdens de dienst en bij het begeleiden van een bevalling?

Eerst koffie, dan thee en de hele tijd door ook water. Een koekje gaat er ook altijd wel in.

Wat wil je graag bereiken als verloskundige?

Het aanstaand ouderpaar begeleiden in de zwangerschap en voor te bereiden op de bevalling. Ik vind het fijn als ik hen door goede informatie vertrouwen in zichzelf en het lichaam laat krijgen zodat koppels met vertrouwen de bevalling ingaan. 

Wat doe je naast je bezigheden als verloskundige?

Ik ben graag actief bezig. Ik geniet van zeilen met familie of vrienden. Wandelen met de hond en fietsen doe ik graag.

Heb je een relatie / kinderen?

Ik heb een man en drie, inmiddels volwassen, zonen.

Waar kan je ’s nachts voor wakker worden gemaakt?

Daar weet ik maar één juist antwoord op… een bevallling!

Het laatste nieuws


Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer

Uit de praktijk

Verloskundige Danielle Wesseling van praktijk Morgenland uit Dronten vert...

Lees meer